Арена

Суд “відправив” до тюрми одного з керівників ПриватБанку

Підозрюваного у причетності до розтрати 8 млрд гривень “ПриватБанку” перед його націоналізацією в кінці 2016 року, Олександра Дубілета ВАКС заочно відправив під варту.

Як повідомляє “Центр протидії корупції”, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою означає визнання судом підозри, яка була пред’явлена Дубілету, повністю обґрунтованою і пред’явленою підозрюваному відповідно до норм кримінального процесуального законодавства.

За версією слідства, напередодні націоналізації “Приватбанку”, його керівники здійснили розтрату 315 млн доларів (8,2 млрд грн), перерахував кошти на користь пов’язаної з банком компанії Claresholm Marketing Ltd. Дубілета підозрюють о тому, що саме він, розпорядився здійснити переказ з кореспондентського рахунку “Приватбанку”, відкритого в одному з європейських банків.

Також детективи вважають, що Дубілет розтратив майже 137 млн грн, які за день до націоналізації “Приватбанку” були безпідставно перераховані страховій компанії “Інгосстрах”, яка визнана пов’язаною із власниками “Привату”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *