Арена

Онуфрій висвятив на єпископа РПЦ в Україні терориста з “ДНР”

Предстоятель філії Російської православної церкви в Україні (так звана УПЦ Московського патріархату) Онуфрій (Березовський) 13 червня висвятив на єпископа архімандрита Паїсія (Шинкарьова), який у 2014-2019 роках проживав на окупованій території Донецької області і потрапив у базу “Миротворця”.

Як повідомляється на сайті УПЦ МП, Паїсій став єпископом Костянтинівським, вікарієм Горлівської єпархії.

“Священним синодом… тобі визначено бути вікарним єпископом високопреосвященнішого Митрофана, митрополита Горлівського і Слов’янського, у якого ти вже тривалий час несеш послух. Слухайся його у всьому і слідуй його стопам, щоб не заблукати тобі у пітьмі цього віку. Навчайся прикладу його життя, щоб і тобі стати істинним прикладом пастви Христової”, – сказав Онуфрій під час вручення єпископського жезла Паїсію в Києво-Печерській лаврі.

Як відомо, Паїсій є в базі “Миротворця” за співпрацю з окупаційною російської адміністрацією в Горлівці. Зокрема, він освячував відділок так званої “міліції” в Горлівці.

Журналіст і релігієзнавець Андрій Ковальов критично відгукнувся щодо бездіяльности українських правоохоронців, які допустили візит, з його слів, “посіпаки терористів” до Києва.

“Невже Служба безпеки України не знала про приїзд до Києва помічника терористів Шинкарьова? Невже жоден офіцер СБУ не мав сміливості затримати Шинкарьова і допитати його про зв’язки з терористами і про його участь у війні проти України? Моє джерело в ОПУ повідомляє, що оточення президента і Служба безпеки України дали гарантії, що все пройде безпечно для Шинкарьова і він може приїжджати до Києва. І це не лише тому, що голова СБУ – лейтенант Баканов є адептом Московського Патріархату в Україні, а й тому, що з Московським Патріархатом заграє особисто Володимир Зеленський. І намагається бути хорошим для всіх і своїх і для ворогів, і українців і для Путіна”, – написав він на сторінці у ФБ про дійство в Києво-Печерській Лаврі.

Хто такий Шинкарьов, довідково від РПЦвУ:

Віктор Шинкарьов народився 8 січня 1988 року в місті Феодосія, яке з 2014 року знаходиться під російською окупацією.
У 2013 році був висвячений єпископом Горлівським і Слов’янським Митрофаном в сан диякона, а потім і священника, отримавши парафію в Горлівці. У серпні 2014 року храм, в якому він був настоятелем, було зруйновано в результаті прямого попадання артилерійського снаряду.
В грудні 2015 року був пострижений митрополитом Митрофаном в чернецтво з нареченням імени на честь Преподобного Паїсія Афонського (Святогорця).

До 2019 року працював у Горлівській єпархії, удостоївшись за цей час сану архімандрита. У кінці 2019 року його призначили благочинним Олександро-Невського округу міста Слов’янська, а в 2020 – виконуючим обов’язки благочинного Лиманського округу Горлівської єпархії.

У травні 2021 року синод УПЦ МП обрав його новим вікарним єпископом для Горлівської єпархії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *