Арена

У світі фіксують розповсюдження чергового штаму ковіду

Черговий штам коронавірусу шириться світом. Цього разу його було виявлено у Перу.

Як передає Укрінформ,ВОЗ інформує, що станом на 17 червня, випадки інфікування новим штамом COVID-19 “Лямбда” було зафіксовано вже у 29 країнах.

Зокрема, 29 червня нову мутацію виявили поруч з Україною – у сусідній Чехії. Також зазначається, що цей штам викликав найбільшу смертність у Латинській Америці.

На думку експертів, ситуацію значно погіршує недосконала система медичної допомоги. Окрім цього, новий штам має чимало мутацій у білку шипа вірусу, що може впливати на швидкість його передачі. Поки що мутацію “Лямбда” у ВООЗ класифікували як таку, що викликає увагу.

У матеріалі про дослідженні нового штаму медиками в Бразилії, передбачається, що штам відрізняється підвищеною трансмісивною ознакою. Також може спровокувати загострення епідемії в таких країнах як Чилі, Перу, Еквадор і Аргентина.

Також, наголошується, що на цей момент, вченими не було зафіксовано серйозних змін серед симптомів у пацієнтів, що інфікувалися новим штамом коронавірусу. Однак, існує неофіційна думка, що “Лямбда” може частіше викликати проблеми з кишківником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *