Арена

Армією керують чоловіки з “середньовічним мисленням” – ЗМІ

1 липня Міноборони України потрапило у скандал через жіночі туфлі на підборах, коли опублікувало фото з тренувань до військового параду на День Незалежності. Суспільна думка розділилась, хоч гучніше звучали докори військовим чиновникам за прояви гендерної нерівності в армії. Люди вказували на те, що марширувати на підборах незручно і навіть шкідливо.

Так британське видання The Independent назвав інцидент “приниженням жінок”.

Водночас британська газета The Guardian написала, що вибір взуття на підборах викликав потік критики та призвів до звинувачень у сексуалізації жінок-солдатів.

Видання також процитувало Віталія Портнікова, який заявив: “Історія з парадом на підборах – справжня ганьба”, і додав, що у деяких українських чиновників “середньовічний” склад розуму.

Європейський інформаційний телеканал Euronews написав, що Міністерство оборони України спричинило обурення після того, як опублікувало фотографії жінок-солдатів на високих підборах, які проводять репетицію перед майбутнім військовим парадом.

Раніше народні депутатки з фракції “Європейська Солідарність” передали міністру оборони та Верховному Головнокомандувачу Зеленському туфлі на підборах як символ абсурдного і принизливого рішення про участь жінок-військовослужбовиць на параді до Дня Незалежності у незручному взутті.

“Ми важко виборювали право жінок на кар’єру в секторі безпеки й оборони, ми пройшли величезний шлях. Але проблем залишається багато. Нещодавно ми критикували міністра Тарана, що жінки в армії досі не мають спеціальної білизни, їм видають чоловіче спіднє, немає бронежилетів з врахуванням особливостей жіночої фігури. Але мені в голову не могло прийти, що міністр, замість вирішувати проблеми, додумається до підборів на параді! На розпеченому асфальті!”, – наголосила народна депутатка від “Європейської Солідарності” Ірина Геращенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *