Арена

На сайті Кремля з’явилась українська мова

Путін написав статтю “Про історичну єдність росіян та українців”, вона опублікована на сайті Кремля російською та українською мовами.

“Нещодавно, відповідаючи під час «Прямої лінії» на питання про російсько-українські відносини, сказав, що росіяни та українці – один народ, єдине ціле. Ці слова – не данина якійсь кон’юнктурі, поточним політичним обставинам. Говорив про це неодноразово, це моє переконання. Тому вважаю за необхідне докладно викласти свою позицію, поділитися оцінками сьогоднішньої ситуації.”, – пише Путін на початку статті.

Він зазначив, що, працюючи над цією статтею, він ґрунтувався “не так на якихось секретних архівах, а – на відкритих документах і відомих фактах”.

Путін згадує історію Радянського Союзу і його розпаду та пише, що в СРСР кордону між республіками мали умовний характер, але в 1991 році всі ці території та люди, які там жили, – опинилися за кордоном.

Путін звинуватив більшовиків у “перекроюванні кордонів” та “маніпуляціях з територіями без урахування думки людей”, а також не забув згадати і про Революцію Гідності.

«Справедливе невдоволення людей, викликане найгострішими соціально-економічними проблемами, помилками, непослідовними діями тодішньої влади, просто цинічно використовували. Західні країни безпосередньо втрутилися у внутрішні справи України, підтримали переворот», – написав російський диктатор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *