Арена

Генерала, який відстояв Маріуполь, відправили до в’язниці

Суд вирішив тримати під вартою генерал-лейтенанта ЗСУ Павловського, або можна сплатити заставу у 475 мільйонів гривень.

Про це заявив адвокат Ігоря Павловського Ростислав Кравець.

“Те, що й всі очікували, суд повністю задовольнив клопотання прокурорів. Застосував заставу, відмовив у задоволенні клопотання щодо взяття на поруки в тому числі і Героїв України і народних депутатів України. Вирішив, що ця застава є можливо, як забезпечення виконання покладених на нього обов’язків. Ну, на жаль, я вважаю, що це рішення є політичним”, – сказав адвокат.

Сторона захисту вже почала готувати апеляцію та скаргу до ЄСПЛ, адже справа проти генерал-лейтенанта Ігоря Павловського, на думку захисту, суто політична.

“Мішенню не є безпосередньо Ігор Валентинович. Ігор Валентинович – це особа, через яку слідчі з прокурорами сподіваються, напевно, якось вийти на п’ятого президента. Хоча у даній справі я переконаний, що у них немає шансів, оскільки все зроблено по закону, і все це підтверджується тими ж матеріалами, які слідчі передали в суд по обранню запобіжного заходу. Виключно фантазії слідчих та прокурорів на сьогоднішній день рухають цю справу”, – зазначив правозахисник Кравець.

Генерал Павловський був учасником боїв за Маріуполь у вересні 2014 року, очолював Сектор М. Пізніше, у 2015-2019 роках, був заступником міністра оборони за президентства Петра Порошенка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *