Арена

Російський “мислитель” повинен думати про те, як повернути Україні її територію – думка

Навіть Путін в Росії зрозумів, що в українців є своя мова.

На це вказує в Facebook медійник Денис Казанський.

“Путін написав статтю про Україну, яка опублікована на сайті Кремля зокрема й українською мовою. Мабуть, поступово керівництво РФ все ж приймає неминуче і починає зважати на те, що українці мають свою мову”, – пише він.

Казанський констатує, що публікація “в основному є похмурим переказом радянського підручника історії, вона сповнена брехні і маніпуляцій”. Найбільше йому сподобався такий фрагмент: “Хочете створити власну державу? Будь ласка! Але на яких умовах? Нагадаю тут оцінку, яку дав один із найяскравіших політичних діячів нової Росії, перший мер Санкт-Петербурга А. Собчак. Як високопрофесійний юрист він вважав, що будь-яке рішення має бути легітимним, і тому в 1992 році висловив таку думку: республіки-засновники Союзу після того, як вони самі ж анулювали Договір 1922 року, мають повернутися в ті межі, в яких вони вступили до складу Союзу. А всі решта територіальні придбання – це предмет для обговорення, переговорів, тому що анульовано підставу”.

“Зрозуміло, що таким чином Путін намагається обґрунтувати анексію Криму. От тільки є один маленький нюанс. До складу СРСР Україна в 1922 році входила без Криму, але зате з Таганрогом, Кам’янським, Гуково, і значним шматком сучасної Ростовської області (див. Карту). Ця земля тоді входила до складу Донецької губернії УРСР, і була передана до складу Української РСР тільки в 1924 році.

І якщо вже “великий історик” вирішив згадати про кордони 1922 року, то нехай повертає Таганрог з Шахтами і Новошахтинськом.

Ну а взагалі, звичайно, все це ображене старече бубоніння про те, що 30 років тому щось не так поділили, не має ніякого сенсу. Україна має міжнародне визнання в межах 1991 року. І будь-які територіальні претензії, висунуті нам зараз – є агресія і фашизм”, – підкреслив Казанський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *