Арена

Депутатам повідомили, що бізнес з окупантами РФ є цілком законним, головне бути близьким до влади

На численні запити до СБУ, РНБО та НБУ щодо продажу кварталівських серіалів до РФ, депутати отримали відповідь, що до діяльність “Кварталу” є цілком законною, бо немає ніяких санкцій.

Про це повідомила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко.

“Відповіді вражають! СБУ, РНБО і НБУ прикинулись матрьошкою і пишуть депутатам, що , мовляв, до “Кварталу” санкції не застосовувалися, то ж будь-яка їх діяльність законна! Хоч мова йшла абсолютно про інше: про реальну торгівлю на крові. Наших воїнів продовжують вбивати фізично , українців вбивають російською пропагандою , й роблять це путінські телепомийки, де демонструють серіали “Кварталу”. Ще й роялті платять команді Зеленського”, – сказала Геращенко.

Вона також додала, що “отримувати дєнюжку від путінських каналів на розвиток Кварталу – это же совсем другое”. Тож таку діяльність, на думку керівних органів країни, яка веде війну з Росією, можна виправдати.

Раніше Рада національної безпеки і оборони (РНБО) заявила, що не займається питаннями реалізації та контролю дотримання економічних санкцій, які застосовані Україною до Товариства з обмеженою відповідальністю “СТС Медіа”, що володіє телеканалом “СТС”, а відповідно не проводить розслідування факту продажу в обхід санкцій прав на серіал “Папік” компанією “Студія “Квартал 95” згаданому російському телеканалу.

Серіал “Папік” був зняти в Україні компанією “Студія Квартал-95” на замовлення телеканалу “1+1”. Пізніше виявилося, що студія продала права на серіал російському телеканалу “СТС”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *