Арена

США нададуть гармати та ракети для катерів Island, переданих Україні

На переданих Україні катерах Island від США встановлять американське озброєння.

Про це повідомив командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, пише “АрміяInform”.

Окрім “Слов’янська” і “Старобільська”, отриманих Україною 2019 року, озброєння встановлять на катери “Суми” і “Фастів”, переданих у листопаді. Ще один катер Island готують до передавання в США.

“Озброєння, встановлене на “Слов’янську” й “Старобільську” – лише тимчасове рішення. Усі катери оснастять озброєнням виробництва США. Ідеться про гармати 30 мм і ракети різної дії. Зараз є остаточне рішення щодо їх доукомплектування. Деякі боєприпаси вже отримали, тож наступного року почнемо встановлювати ці системи на всі п’ять катерів”, – сказав Неїжпапа.

Додав, що до 2023-го отримають перший британський корвет типу ADA. Його обладнають відповідним озброєнням і військовою технікою, щоб 2024 року ввести його до складу військового флоту. Цей корвет уже збудований на 80%.

Корвет типу ADA будують у рамках спільного британо-української співпраці, погодженої у листопаді 2021 року.

Катери Island Р192 “Суми” і Р193 “Фастів” передали 23 листопада американським суховантажем Ocean Grand. Це третій і четвертий катери, які Україна отримала від уряду США за програмою військової допомоги.

Перша пара, Р190 “Слов’янськ” і Р191 “Старобільськ”, ввели в експлуатацію в ВМС у грудні 2019 року. П’ятий катер P194 “В’ячеслав Кубрак” має прибути в Одесу до кінця 2021-го.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *