Арена

Кому дають третє щеплення від Covid-19

Через стрімке поширення «Омікрону» у Великобританії планують до кінця грудня масово провакцинувати третьою дозою доросле населення віком від 18 років. У Німеччині новий канцлер Олаф Шольц поставив завдання: зробити 30 мільйонів бустерних щеплень до Нового року (станом на 2 грудня провели понад 11 мільйонів).

Ізраїль ще влітку почав вводити третю дозу дорослим з імунодефіцитом, а вже у серпні дозволив отримати бустерну дозу всім громадянам, старшим за 12 років. А Канада у листопаді дозволила за 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації вводити третю дозу Pfizer усім дорослим.

Бразилія також зробила ревакцинацію доступною для всіх дорослих старше 18 років; у Італії третю дозу спершу вводили людям старше 60 років, однак уже з 1 грудня межу спустили до 40 років. Угорщина була першою європейською країною, що запровадила ревакцинацію: там це зробили ще в серпні — після дослідження, яке показало, що китайська вакцина Sinopharm не забезпечує надійного захисту для літніх людей.

У Франції люди старше 65 років мають право на третю дозу ще з вересня; ті ж, кому більше 50 — від початку грудня. Президент Еммануель Макрон раніше заявляв, що від середини грудня літні люди будуть зобов’язані надавати довідки про щеплення третьою дозою, щоб підтвердити свій медичний квиток з доступом до транспорту та інших громадських місць.

А Південна Корея у жовтні почала ревакцинацинувати літніх людей, людей з ослабленим імунітетом і тих, хто працює в умовах підвищеного ризику — наприклад, у геріатричних пансіонатах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *