Арена

Деблокада Маріуполя допоможе Бердянську та поставить під загрозу всі плани рашистів, – думка

Рашисти контролюють кілька кварталів Маріуполя та підло обстрілюють місто, проте російські нацисти щодня зазнають великих втрат.

Як розповів начальник штабу полку “Азов”, капітан Богдан Кротевич mrpl.city, потрібна політична воля та досвідчені командири для розблокування міста.

“Противник зазнає великих втрат у техніці та піхоті. Проте ресурси в них великі. Щодня противник втрачає від взводу до роти живої сили та стабільно 4 танки знищені в районах Маріуполя. Авіація супротивника майже завжди працює вглиб по житлових кварталах без жодних логічних пояснень їхніх дій”, – сказав начальник штабу.

Через те, що 80% міста зруйновано, більшість місцевих жителів сидить у підвалах і не знає, що їм робити. Попри це, нацисти продовжують обстріли міста.

Кротевич зазначив, що біля Маріуполя зосереджено близько 14 тисяч військовослужбовців РФ, які, у разі захоплення міста, можуть бути перекинуті в напрямку Запоріжжя або Вугледару.

“Жоден експерт не зможе мені довести, що неможливо зібрати до 1,5 тисяч особового складу та техніки, сформувати два-три батальйони тактичної групи та деблокувати місто. Мало того, ця операція розіб’є південне угруповання і дозволить звільнити Бердянськ. Тоді супротивник залишиться з єдиним сполученням тилопостачання – сухопутне сполучення з Криму, яке не зможе потягнути всі масштаби”, – заявив Кротевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *