Арена

Німеччина може допомогти Україні, тільки б забули про те, як вона дає гроші Путіну

Федеральний уряд Німеччини хоче дозволити постачання в Україну зенітних самохідних установок Gepard.

Як стало відомо німецькому виданню Spiegel, міністр оборони Крістін Ламбрехт оголосить у вівторок на конференції щодо України на авіабазі Рамштайн, що Німеччина хоче дозволити постачання німецької зенітної самохідної установка на базі танку Leopard.

Крім того, Ламбрехт повідомить про навчання українських військових на САУ “Panzerhaubitze 2000”, які Нідерланди хочуть поставити українській армії.

Цими двома оголошеннями Ламбрехт хоче спробувати пом’якшити різку критику Німеччини щодо постачання зброї Україні, пише видання.

Раніше відомий журналіст Айдер Муждабаєв висловлював свою думку про Шольца, “схожого на старенького олімпійського ведмедика” та Меркель, яка “гарно танцює вальс із Путіним”.

“Коли я на нього (Шольца, – ред.) дивлюсь, думаю, невже там зовсім нікого немає?! Вишкребли все? Дістали усіх політиків з-під шпалер та плінтусів?! Вони як ведуть політику? – вони обрубують список важкого озброєння а насправді своїм корпораціям підморгують, що за гроші Україні можна продавати все, що завгодно. Я хотів би нагадати німцям, що вони Путіну дають мільярд доларів щодня на війну. А потім 100 мільйонів дістануть для Україну і просять – пляши”, – заявив журналіст в одній з програм.

Фотоколаж: Європейська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *