Арена

Європейський політикум сильно корумпований “Газпромом”

П’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко помітив випадки політичної корупції – зокрема у звіті “Газпрому” сума в межах 3,5 – 4 млрд доларів на рік йде на консультаційні послуги щодо умов транспортування російського газу.

Про це політик розповів журналісту Віталію Портнікову в інтерв’ю “Еспресо“.

Порошенко розкритикував вимогу дозволити зберегти лідеру рашистів Владіміру Путіну обличчя – він наголосив, що ці тези від лукавого.

Під час підготовки енергетичних санкцій та їх аргументації Порошенко з командою провели дуже ретельне вивчення аудиторських звітів “Газпрому”. Виявилося, що 3,5 – 4 млрд доларів щорічно витрачалися на консультаційні послуги щодо умов транспортування московитського газу.

Ведучий назвав це політичною корупцією та поцікавився, чи включали ці суми витрати на українську політику – п’ятий президент з ним погодився. Він додав, що в англомовному звіті таких даних немає. Петро Порошенко поцікавився, в які країни та яким політикам йде така сума.

“У мене зараз питання: в які країни ідуть зараз ці 3,5-4 млрд доларів на рік. Хто із політичних партій отримує фінансування. Лише одна Ле Пен чи, можливо, інші. Можливо, в інших країнах, а можливо, у наших сусідах. І тоді політична позиція цих країн пояснюється політичним хабарем, який надходить коштом РФ. Вони фінансують політиків, ЗМІ, аналітичні центри. Пам’ятаєте, коли я підписував Угоду про асоціацію, Януковича, Азарова і инших забезпечували аналітичними висновками, що Угода про асоціацію буде коштувати Україні 160 – 180 млрд доларів”, – розповів Порошенко.

Політик додав, що такі ж куплені аналітичні центри зараз готують доповіді і стверджують: як тільки Європа оголосить ембарго на постачання нафти із Московщини, розпочнеться руйнація усього європейського континенту. Однак Петро Порошенко назвав це “брехнею”, адже Московщина впливає на лічені відсотки світового газу і світового ринку нафтопродуктів.

“Щодо нафтопродуктів ми точно здатні перекрити російський експорт. Це буде означати, що не тільки трубопровід, який ми маємо зупинити щодо прокачування через Україну, а це і танкерний флот, комерційний флот. І світ здатен зупинити російський експорт водним транспортом, який сьогодні складає до 80% російського експорту. І тоді із 650 млрд доларів в Росію надійдуть не більше 200, війна швидко закінчиться”, – наголосив Порошенко.

24 лютого на світанку аґресивна Московщина напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із територій союзної Білорусі й окупованого Криму.

Згодом ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *