Арена

Польща передала Україні більшість зброї своєї армії

Від початку повномасштабного вторгнення Московщини Польща передала Україні понад 240 танків і майже 100 одиниць бронетехніки загальною вартістю два мільярди доларів.

Про це в інтерв’ю BILD повідомив президент Польщі Анджей Дуда.

“Україна потребує важкого озброєння, танків… Я говорив із президентом [Володимиром] Зеленським два дні тому. Він знову попросив мене [про зброю]”, — сказав Дуда.

За його словами, Україна отримала від Польщі вже понад 240 танків, майже 100 одиниць бронетехніки й озброєння, а також боєприпаси та ракети. Загальна вартість наданої зброї становить 2 мільярди доларів.

“Це величезні витрати [для Польщі], але ми розуміємо потребу [України]… Ми передали більшість зброї нашої армії. Це не були запаси, які ми мали на складах. Ми передали наші танки й бронетехніку”, — акцентував президент Польщі.

Дуда закликав усіх за змогою давати Україні артилерію, щоб стримати московитську армію.

Нагадаємо, Польща й Україна підпишуть один з найбільших оборонних контрактів за останні 30 років на суму близько 650 мільйонів доларів. Імовірно, йдеться про постачання близько 60 польських САУ AHS Krab.

Раніше Україна домовилася з Польщею щодо постачання ще трьох ескадронів самохідних артилерійських установок Krab.

Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда офіційно підтвердив, що його країна готова стати ґарантом безпеки України.

24 лютого на світанку аґресивна Московщина напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із територій союзної Білорусі й окупованого Криму.

Згодом ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

На світлині: польська САУ AHS Krab

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *