Арена

СБУ підозрює керівника партії “Наш край” у вимаганні $2,5 мільйона за місце у списку

Служба безпеки викрила керівників однієї з партій на вимаганні $2,5 млн за внесення особи до виборчого списку та “підтримку” в політичній кар’єрі.

Про це повідомляє прессцентр СБУ.

“За даними Служби безпеки, голова однієї з політпартій та керівник її територіального осередку вирішили заздалегідь “підготуватися” до наступних парламентських виборів і продати нібито “прохідне” місце у своєму списку. Свої послуги вони оцінили у $2,5 млн. Для цього розробили спеціальний маршрут просування політичними сходами: вступ до партії, посада голови районного осередку. Згодом за винагороду навіть бралися призначити чоловіка радником керівника ПрАТ “Київводоканал” – для успішного старту політичної кар’єри”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти повинні були передаватись зловмисникам за графіком, складеним головою партії. Сума першого траншу становила $50 тис.

Правоохоронці затримали зловмисників “на гарячому”, під час передання першої частини.

Як пише Інтерфакс-Україна із посиланням на власні джерела, йдеться про політичну партію “Наш Край”.

Керівниками партії “Наш край” вказані колишній заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, депутат від групи “За майбутнє!” Антон Кіссе та народний депутат від групи “Довіра” Сергій Шахов.

За даними джерел аґентства Українські новини у правоохоронних органах, правоохоронці затримали саме Олександра Мазурчака.

Також затримано ще одного фіґуранта справи – керівника обласного осередку партії Валентина Телегузова.

В СБУ додали, що наразі вирішується питання повідомлення фіґурантам про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України: ч.3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) та ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *