Арена

Не повіривши у власних громадян, президент наразив їх на смертельну небезпеку

За кілька днів до нападу рашистів на Україну президент Зеленський радив українцям зберігати спокій і маринувати шашлик на весну. Це в той час, коли він отримував інформацію від США про російську загрозу.

У своєму інтерв’ю Washington Post очільник нашої країни наполягав, що західні партнери не давали подробиць ймовірного нападу, а говорили про нього “загальними словами”. А він, у свою чергу, не казав про цю загрозу громадянам, щоб не посіяти хаос і не спровокувати ще більші економічні проблеми, аніж ті, які вже тоді існували.

“Ви не можете просто сказати мені: “Слухай, ти повинен почати готувати людей зараз і сказати їм, що треба відкласти гроші і запастися їжею”. Якби ми це повідомили — а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, — тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни справді атакували, вони б нас захопили за 3 дні”, – сказав Зеленський.

“Якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть”.

Він вважає своє рішення правильним і таким, що допомогло підготуватися до нападу.

Інтерв’ю Зеленського уважно вивчили і українські політики. Так народний депутат Олексій Гончаренко висловив розчарування у тому, що президент не довіряє власним громадянам.

“Президент сказав, що почалась би паніка. А 24 лютого паніки не було?! Тобто таке враження, що люди – це діти. Українцям не потрібен тато. Нам потрібен лідер, який говорить нам правду”, – підкреслив нардеп.

Він нагадав, що саме люди зупинили рашистську навалу. Адже паніка була не у всіх. Були і ті, які чітко розуміли ситуацію і готувались до неї.

У великій статті Washington Post про початок повномасштабного вторгнення зазначено, що буде атака на Гостомель.

“Американці попередили, що Гостомельський аеропорт стане ключовою точкою для нападу, що Київ атакуватимуть по двох коридорах – через Чернігів і між Чорнобильською АЕС та болотами, що буде атака з Криму. Чому ми не мінували кордон з Білоруссю, чому не мінували ті болота, чому не мінували в районі Чернігова?! Чому ми не рознесли всі ті літаки на підльоті до Гостомеля? Як вони висадились і все-таки захопили? Я заходив у Гостомель з нашими ЗСУ, коли його звільнили, я бачив, як вони там окопались та укріпились. Ми залишили там “Мрію”, літак за 2 мільярди доларів, найкращий у світі і найбільший. Все було розказано, проте ми не готувались”, – обурюється політик Гончаренко.

Ми ж, у свою чергу, лише додамо маленький факт: 22 лютого Зеленський заявив про свою віру у те, що повномасштабної війни не буде. Але в разі все-таки “потужної війни” проти України пообіцяв запровадити воєнний стан.

Фото з відкритих джерел/Зеленський у Бородянці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *