Арена

Армія московитів показала гарні результати у швидкому бігу від ЗСУ

Захисники України швидким темпом відвоювали майже всю територію Харківщини.

Аналітики Institute for the Study of War (ISW) констатують, що війська московитської армії відходять на всій території Харківської області та населених пунктів на західному березі річки Оскіл, крім східної частини. Це ж підтверджують і карти Міноборони Росії від 11 вересня.

Російські джерела та мілітарі блогери визначили річку Оскіл, яка протікає через Куп’янськ та Ізюм, як нову лінію фронту на осі, – російські війська, ймовірно, також продовжують діяти на східному березі річки Сіверський Донець на південний схід від Ізюма.

Геолокація та кадри із соцмереж підтвердили, що українські війська увійшли до Вовчанська та Великого Бурлука, розрізавши російські наземні лінії зв’язку (GLOC) уздовж траси Т2104, і досягли міжнародного кордону на північ від Харкова.

На геолокаційних кадрах також видно, що 11 вересня українські війська взяли під контроль Ізюм і населені пункти на південь і південний захід.

“Російські війська, ймовірно, дуже поспішно відступили з цього району, а публікації в соціальних мережах показують покинуті танки та іншу важку військову техніку поблизу Ізюма, що свідчить про те, що російські війська не змогли організувати послідовний відступ”, – зазначили в Інституті вивчення війни.

Російські джерела стверджують, що українські війська продовжують спроби форсувати Сіверський Донець на північний схід від Слов’янська та увійти в Лиман Донецької області.

“Бойові кадри, зняті 11 вересня в Білогорівці Луганської області, підтверджують, що українські війська відбили позиції в Луганській області. Українські військові на кадрах ніби ховаються від артилерійських ударів, що вказує на те, що зараз російські війська обстрілюють позиції в Білогорівці”, – зазначає ISW.

Рашисти здійснили обмежені наземні удари в районі Авдіївки та Бахмута.

“Успіх останніх українських контрнаступів, ймовірно, сприяв оголошенню Росією про відкладення референдумів про анексію на невизначений термін”, – йдеться в аналітиці ISW.

Російська влада продовжує залучати бойову силу з різних зовнішніх джерел для підтримки війни в Україні та намагається виплатити компенсацію добровольцям.

Ще однією з ключових подій 11 вересня ISW назвало зупинку останнього реактора на Запорізькій атомній електростанції.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *