Арена

На Луганщині знайдено обезголовлені тіла українських воїнів

Після деокупації селища Богородицьке у Луганській області українці побачили чергові наслідки звірств рашистів, які тероризували мирне населення, розстрілювали та катували людей.

“Росіяни так тікали, що залишили по собі навіть недоварені макарони на плиті. І купу зброї і боєприпасів. І гівно. Гори гівна. Вони гадили всюди – в школі, де жили, в будинках і навіть в церкві місцевого монастиря. Тут вони влаштували сральню просто за вівтарем. У самому селі, за яке йшли запеклі бої, хлопці знайшли тіла наших бійців – без голів і без взуття. І півдесятка тіл убитих мирних жителів”, – розповів на сторінці в Фейсбук військовий журналіст Олексій Кашпоровський, який сьогодні служить в лавах ЗСУ.

Після того, як село звільнили, звідти виїхали усі мешканці, які вижили під час окупації. Винятком стали лише 60-річний Микола і його 93-річна мати Ніна Іллівна. Її старшого сина росіяни розстріляли разом з його дружиною, хоронити їх довелося за будинком.

Ніна Іллівна разом з Миколою зараз живуть в маленькому сарайчику – усі будинки зруйновані. З господарки у них залишилося лише два гуся.

Микола розповів згодом, що готувався до зустрічі з окупантами – сам ставив розтяжки, а потім сам їх і знімав.

“Я – патріот, розумієш? Тут моя земля, тут! А ці під*раси прийшли, і брата застрелили… Якби не мама лежача, я б сам до них з гранатою…”,- сказав чоловік.

Кашпоровський розповідає, що база окупантів знаходилася на території зруйнованого монастиря. Там вони зробили склад з боєприпасами, який підпалили, коли тікали. Але склад не вибухнув.

“З самої церкви росіяни вкрали ікони. І осбоср*ли все, що тільки можна. За царськими воротами просто влаштували туалет. Так само обгиджена і школа, де розміщувалися російські підрозділи. Залишки їжі, порнографія, кинута зброя і амуніція – це місце швидше нагадує якийсь табір бомжів. У кутку бійці “втарой армії світу” влаштували “місце кохання” – кілька матраців на підлозі, крем для рук і російські порнографічні журнали. Думав, таке вже років двадцять ніхто не друкує”, – розповів журналіст.

Фото: Фейсбук Кашпоровського/Богородицьке у Луганській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *