Політвернісаж

Американський генерал дав оцінку українським втратам на війні

За оцінкою голови Об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, рашистські війська вже втратили в Україні понад 100 000 військовослужбовців. Ця цифра включає вбитих і поранених.

За оцінкою Міллі, втрати України були приблизно такими самими.

На питання про можливість мирних переговорів Міллі провів паралель із Першою світовою війною. “Якщо є можливість для переговорів, якщо можна досягти миру… цю можливість потрібно використати”, – сказав Міллі у дискусійному клубі “Нью-Йоркський економічний клуб”.

За словами генерала, у Першу світову війну небажання протиборчих сторін вести переговори означало страждання мільйонів людей.

У середу Московія оголосила, що виведе свої війська із західного берега Дніпра на східний.

На думку низки аналітиків, це дозволить Україні вести переговори з Московією із позиції сили, але инші застерігають, що рашисти можуть зайнятися переозброєнням під час можливих переговорів.

За оцінкою Міллі, кацапським силам знадобиться щонайменше кілька днів, якщо не тижнів, щоб вивести свої війська із західного берега Дніпра. За його словами, кількість рашистських військ на західному березі Дніпра становить від 20 000 до 30 000 осіб.

Міллі наголосив, що внаслідок війни від 15 до 30 мільйонів українців стали біженцями.

Ймовірно, у боях загинули до 40 тисяч мирних жителів України.

Вранці 24 лютого 2022 року рашистська Московія за допомогою своєї союзниці – авторитарної Білорусі – розпочала повномасштабну війну проти України. Нагадаємо, по кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом, Черніговом, Херсоном та Києвом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч рашистам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено воєнний стан. Україна офіційно спрямувала позов проти Московщини до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, дронів і балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок і дітей.

Як відомо, московський політик Ґріґорій Явлінський стверджує, що в РФ “…національною ідеєю… стало протистояння із Заходом, новий світопорядок, месіанська роль Росії”. Головним представником цієї ідеології став президент РФ Владімір Путін. За його президентства, зазначає Явлінський, курс РФ протиставив її світу XXI ст, привів РФ до такого ж світорозуміння, яке свого часу породило Першу та Другу світові війни. Ця ідеологія, що реалізується у державній практиці РФ, називається рашизмом. Саме його прояв ми бачимо у військовій аґресії РФ проти України. Це реалізація, зокрема, заявленої Путіним рашистської ідеї: “Кордони Росії ніде не закінчуються!”

Світлина Сухопутних військ ЗС України

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *