Візії

Про законопроєкт №8172 і підтримку його Залужним

На жаль, мене неприємно здивувало відеозвернення Головнокомандувача генерала Залужного з приводу законопроєкту 8172, який вже проголосований, але ще не підписаний і поки що законом не став. І на мою думку, ще не пізно його зупинити.

Чому? Тому що він настільки недолугий, що не сприятиме боєздатності і дисципліні у військах. Та й самі військові у більшості налаштовані проти нововведень, які пропонує цей закон.

Цей непродуманий закон заохочує до самодурства малокваліфікованих і недобросовісних офіцерів.

Нам потрібен закон добре продуманий, який би унормовував відносини між офіцерами і солдатами, сприяв дисципліні і боєздатності. На жаль, 8172 малопридатний для цього. Його потрібно ґрунтовно доопрацювати.

По-друге, спочатку потрібно створювати відповідну інфраструктуру (воєнна поліція з визначеними юридичними функціями, військова прокуратура, військові суди), без чого ніякий закон не запрацює.

Генерал Залужний даремно поспішив підтримати недоброякісний закон.

Зрештою, з приводу відповідних оцінок закону повинен виступати Міністр оборони Резніков, це його функція, а не Залужного, якого вже вдруге підставляють.

Зрозуміло кому вигідно підривати авторитет Головнокомандуючого ЗСУ. Ноги ростуть з ОП. Але, мене дивує чому г-л Залужний дозволяє так себе підставляти.

Степан Хмара

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *