Арена

Результати ракетного обстрілу: руйнування інфраструктури, загиблі люди

Повітряна тривога, яку о 8:29 оголосили в більшості регіонів, тривала більше трьох годин. За цей час рашисти випустили по Україні більше 60 ракет. Результатом стало запровадження по всій країні аварійних відключень.  електроенергії.

“Випущені традиційно з літаків Ту-95 – це ракети Х-555 і Х-101. Також є пуски “Калібрів” з Чорного моря, маємо також запуски ракет С-300. Також є робота бомбардувальників Ту-22 М3, які пускають ракети Х-22″, – зазначив речник Повітряних сил Юрія Ігнат.

Крім того, у небі було помічено роботу Міг-31К, носіїв “Кинджалів”.

Через обстріли російськими окупантами пошкоджено енергетичні об’єкти на сході та півдні України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.  За його даними, можливе падіння обсягів генерації. Відбуватимуться аварійні відключення світла.

Мінімум три удари росіяни завдали по критичній інфраструктурі Харківської області. Харків було повністю знеструмлено.

Електроенергія зникла і в Полтаві та на Сумщині.

У Кривому Розі внаслідок атаки російськими ракетами є влучання, результат – руйнування житлового будинку.

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив про завдання по регіону близько 15 ракетних ударів.

Опівдні стало відомо, що в Коростені Житомирської області зафіксовано влучання в об’єкт інфраструктури. За даними міського голови Володимира Москаленка, відключені всі електромережі.

У Київській області під час повітряної тривоги спрацювала протиповітряна оборона, міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що біля міста збили одну з ворожих ракет.

ППО спрацювала також у Полтавській області.

Під час тривоги пролунали вибухи у трьох районах Києва. Спершу – в Деснянському, потім – Дніпровському, близько 9:30 – у Голосіївському, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

У Києві повністю зупинили рух метро на всіх гілках. Підземні станції працюють як укриття. По всьому місту почалися перебої з водопостачанням.

Сьогодні Росія випустила по Києву 40 ракет. Це одна з найбільших ракетних атак з початку вторгнення. Сили ППО збили 37 із них.

Через масований ракетний удар по Україні в Дніпрі призупинено роботу тролейбусів і трамваїв. Метро працює як укриття.

Знеструмлена низка залізничних станцій дільниць у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях, повідомляє пресслужба “Укрзалізниці”.

“Наразі пасажирські електропоїзди у цих регіонах прямуватимуть під резервними тепловозами. Зберігайте спокій, слідкуйте за оновленнями інформації на офіційних каналах Укрзалізниці та вокзалах”, – йдеться у повідомленні.

Посадка та висадка триває через підземні переходи.

У Житомирській області в зв’язку із загрозою ракетного удару по об’єктах енергетичної інфраструктури енергетики застосували екстрені відключення енергопостачання.

“Це дозволить запобігти масштабним пошкодженням у разі влучання ворожих ракет. Зберігайте спокій. Опісля закінчення тривоги енергоживлення буде відновлено!” – повідомив голова Житомирської області Віталій Бунечко.

Сьогоднішні удари – друга за грудень масована ракетна атака росіян на українців. Попередня відбулася 5 грудня, більшість обʼєктів були збиті.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *