Арена

Ідентифіковані особи злочинців, які депортували українських дітей-сиріт до Росії

Двоє російських громадян, призначених за “протекцією” бойовика Пушиліна, на керівні посади окупаційних органів у липні цього року, причетні до організації примусового вивезення українських дітей-сиріт з Донеччини до Росії.

Як повідомляє Служба безпеки України, фактично, депортація дітей відбулась під виглядом поїздок до дитячих таборів. Підозрюваними є “міністр охорони здоровʼя” та “міністр доходів та зборів” так званої “ДНР”.

Крім того, керівник окупаційного “міністерства охорони здоровʼя” займався переформатуванням медичної галузі регіону під потреби Росії і переоблаштуванням місцевих лікарень у військові шпиталі для прийому поранених окупантів.

А от очільник “міністерства фінансів ДНР” займається питаннями перелаштування промислових потужностей регіону для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань РФ.

Підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території Сходу України. Однак СБУ встановила місця їх перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *