Арена

Проросійський піп пішов до суду через інтим з неповнолітнім хористом

Єпископ Івано-Франківський і Коломийський УПЦ (МП) Никита подав до суду на LB.ua за поширення інформації про те, що співробітники СБУ заскочили його під час безпекових заходів у момент близькості з 17-річним хористом.

За інформацією Релігійної правди, про таке рішення проросійський піп повідомив у Києво-Печерській Лаврі 15 грудня. Він стверджує, що вранці, під час обшуків, почув “незрозумілий звук” і вибіг подивитися, що сталося, але “не встиг”, бо хтось нібито вибивав скло прикладом.

“Нас змусили тримати руки над головою, і далі почалося… Я почув, як представники СБУ фотографували на телефон. Коли я запитав, хто дав вам право мене фотографувати, мені сказали, що ніхто не фотографує”, – процитували Никиту журналісти видання Релігійна правда.

Відомо, що 25 листопада слідчі СБУ прийшли з контррозвідувальними заходами до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

За даними джерел LB.ua, обшук проводився у консисторії (адміністрації єпархії). Зокрема і у керівника єпархії, в келії митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, де він постійно проживає. Саме там, під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі.

23 листопада архімандрита Никиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії – замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який утік до Росії.

А після обшуків секретар єпархії Чернівецької філії УПЦ МП архімандрит Никита став єпископом.

У Чернівецько-Буковинській єпархії правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують “методички” щодо “особливостей” проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення

3 грудня також стало відомо, що в Чернівецько-Буковинській єпархії під час обшуків виявили ноутбук із дитячою порнографією. За попередніми даними, відео були не завантажені з Інтернету, а відзняті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *