Арена

Місія ООН зафіксувала зростання кількости рашистських звірств

Московити демонструють світові своє звіряче обличчя.

У 38-му звіті ООН щодо ситуації з правами людини в Україні за період із 1 грудня 2023-го до 29 лютого 2024 року організація нарахувала страту окупантами 32-ох українських військовополонених. Це значно більше, ніж за будь-який з попередніх періодів.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні задокументувала достеменні повідомлення про страту щонайменше 32 українських військовополонених у 12 окремих випадках у період з грудня 2023 до лютого 2024 року, що значно більше, ніж за будь-який із попередніх періодів. Незалежну верифікацію місія провела в трьох зі згаданих випадків.

Також експерти провели інтерв’ю з 60 українськими військовими, нещодавно звільненими з полону, і встановили, що більшість з них зазнала сексуального насильства.

За словами голови Місії Даніель Белль, практично в кожному з них респонденти розповідали, що рашистські військові та посадовці катують полонених, як також застосовують побиття, електричний струм, змушують довго перебувати в незручному положенні, погрожують розстрілом або імітують його.

Белль, зокрема, заявила таке: “Більшість військовополонених також згадують про страждання від неспроможності спілкуватись зі своїми родинами, а також відсутність задовільного харчування та медичної допомоги”.

Звіт Місії також містить інформацію про насильство рашистської адміністрації щодо жителів окупованих територій України. Ідеться про вбивства цивільних осіб, свавільні затримання та обмеження свободи висловлення поглядів.

“Упродовж тримісячного періоду кількість жертв серед цивільного населення лишалась високою: через насильство, пов’язане з конфліктом, загинуло 429 цивільних осіб, ще 1 374 особи були поранені.

Значна інтенсифікація обстрілів снарядами та баражуючими боєприпасами з боку Російської Федерації у період з кінця грудня по січень призвела до різкого збільшення кількости втрат серед цивільного населення у віддалених від лінії фронту районах”, – мовиться в звіті.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *