Візії

Їм здавалося, що вони Бога за бороду тримають, а нас і поготів

Не знаю, як ваша стрічка новин в ФБ, а моя останнім часом – реальний шіт-шторм. Московські попи з Лаври кинулися звертатися до ”братів і сестер”, як Гастелло на колону німецьких машин чи двадцять вісім панфіловців на танки. Чи як Павлік Морозов на тата, чи як Зоя Космодем’янська на селянські хати. Як в послєдній і рєшительний – проти нацистів, фашистів, сатанистів, католиків, родітєлєй номер один і два. Ну ви пойняли, звідки методички. Фейк фейком поганяє.

Мав кількарічний досвід, під час проживання в Києві – спілкування з священниками з Лаври. Як люди – звісно, є різні. Є відверто блювотні, як оті їхні ”генерали” на елітних Мерседесах. Вилазить з нього, дивиться на людей, як на комах, а його товаріщі ”майори” та ”лейтенанти”, не кажучи вже про ”рядовий склад” – мало що язиком штиблєти йому не лижуть. Це у них ”послушаніє” таке .

Деякі так ніби нормальні, але… Але головне з ними не говорити на тему Майдану, України і США. Бо одразу очі робилися олов’яні, включався репродуктор і починалися проповіді, як з росТБ. При тому, що деякі – з дитинства україномовні, але внутрішня корпоративна пропаганда мозок повипалювала начисто.

Можна було місцевим бандюкам-охоронцям просто при ”святих отцях” погрожувати журналістам, відбирати у них апаратуру, або порушувати правила дорожнього руху, нахабно кидаючи поліцейському щось на кшталт ”моліться!”… Коротше, їм здавалося, що вони Бога за бороду тримають, а нас і поготів.

До речі, не раз Порошенкові закидали, чого він цей гадючник не вичистив, тим більше, раз уже Томос отримав. Та я думаю, що з тої ж причини, що не поборов олігархів, не реформував суди, не побудував тут Швейцарію або не повернув Крим із Донбасом. Або хоч не розімкнув Іловайське кільце. Тому що будь яка масштабна дія вимагає значних ресурсів. А ці ресурси ще треба мати, ні? І якщо ти прикладаєш силу в одному напрямку – то послаблюєш тиск на інших, або й просто програєш, якщо неправильно вибрав час. Посада президента в Україні – це не трон Івана Грозного, з правом садити на палю всіх, кого захочеться. Зовсім ні.

Спасибі йому, що зміг зібрати антипутінську коаліцію, відновити армію, підняти економіку і ще й гарантувати неухильність дотримання Конституції – чим, до речі, скористалися пройдисвіти, які не зв’язані ні Конституцією, ні совістю, ні хоч би чим. Так що маємо, що маємо.

І навіть зараз, при нечуваній мобілізації суспільства проти всього московського – ще не факт, що вдасться успішно ”зачистити” наші Лаври від прислужників Гундяя. Нагадую, в Україні п’ять великих Лавр – і, о диво, скрізь московські попи, ”казачкі” охоронці і Антимайдан у голові. Так що дуже мені інтересно, як цей жабогадюкінг пройде, антимайдан Банкової проти антимайдану Гундяя… Щоб тільки тут ще один Бахмут не утворився.

Роман Михайлюк, блоґер

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *