Арена

Рашисти розгорнули репресії проти неповнолітніх українців на окупованих територіях

Рашистські силовики почали масово затримувати неповнолітніх на тимчасово окупованих територіях.

Про це у фейсбуці повідомляє Східна правозахисна група.

“Згідно з отриманою інформацією, на окупованих територіях України силовики окупантів розпочали дії, спрямовані на боротьбу з “інакомисленням” неповнолітніх. У травні 2023 року на окупованих територіях України силовики окупанта в Антрациті та Ровеньках здійснили 27 затримань неповнолітніх”, – йдеться в повідомленні.

За словами правозахисників, затримання відбуваються через те, що молодь на окупованих територіях постійно відвідує українські інтернет-ресурси, у школах веде суперечки з учителями щодо дій рашистського режиму.

Батькам затриманих погрожують позбавленням батьківських прав і депортацією дітей до Московії.

Така поведінка окупантів характеризується тим, що головними інформаторами силовиків є радники директорів шкіл з ідеології. Така посада була введена в школах Московії та окупованої території після вторгнення рашистів в Україну.

Станом на ранок 26 червня 2023 року, як повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, більше ніж 1521 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії московитів. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 490 дітей загинули та понад 1031 отримали поранення різного ступеня тяжкости.

“Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 466, Харківській – 284, Київській – 129, Херсонській – 113, Запорізькій – 91, Миколаївській – 89, Дніпропетровській – 83, Чернігівській – 71, Луганській – 67”, – ідеться в повідомленні.

Офіційні особи зазначають, що ці цифри не остаточні. Триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *