Арена

Авіакомпанія Wizz Air принижує людей із обмеженими фізичними можливостями

Українського ветерана, людину з обмеженими можливостями, не пустили на літак, коли він повертався до України після лікування в Ізраїлі.

Угорська авіакомпанія Wizz Air, після того, як безпідставно зняла українського військового з протезом з рейса Тель-Авів-Варшава, попросила вибачення.

Про це йдеться у заяві компанії.

Втім, у компанії постидно почали пояснювати факт сегрегації тим, що повинні переконатися, чи всі пасажири готові до польоту, оскільки безпека є головним пріоритетом для компанії.

За словами авіаперевізника, він зобов’язаний відмовити в посадці, коли пасажир має стан здоров’я, який “може загрожувати йому під час польоту”.

Там додали, що українцеві принесли воду і дали місце для очікування допомоги персоналу аеропорту.

The Jerusalem Post пише, що український ветеран повертався до України після лікування в Ізраїлі.

У МЗС України відреагували на інцидент. Речник Олег Ніколенко запевнив, що відомство розбереться у ситуації. Утім, наголосив, що формальних звернень до МЗС не надходило.

«Якщо підтвердиться порушення, докладемо максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України. Захист прав українців за кордоном – безумовний пріоритет», — запевнив речник.

Нагадаємо, що відносини між Україною і Угорщиною зіпсувалися у 2017 році, коли Верховна Рада ухвалила закон про освіту. Угорські шовіністи вирішили, що він обмежує права угорців у Закарпатській області, водночас їх зовсім не турбувала проблема того, що після закінчення середньої школи угорські діти в Україні вкрай погано володіють державною мовою, а отже, є упослідженими порівняно з іншими громадянами країни. Через це уряд Угорщини почав блокувати участь України в заходах НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *