Арена

Представник московської мафії “Мексиканець” контролює шахрайські колцентри в Україні – ЗМІ

Наркосиндикат “Хімпром”, очолюваний Єгором Буркіним, відомим на прізвисько “Мексиканець”, бере участь у переділі ринку шахрайських колцентрів в Україні.

Уродженця Московії Єгора Буркіна (Левченка) оголошено в розшук українськими правоохоронцями, і він переховується в Латинській Америці, пише “Антикор”. Наразі він намагається відбілити своє ім’я та створити умови для повернення в Україну.

Днями телеграм-канал “Наркокартель “Химпром”. Материалы для DEA” опублікував список колцентрів “Хімпрому”. За їхньою інформацією, Дніпро втратив статус столиці кримінальних колцентрів – через загрозу обстрілу основна маса цих шахраїв переїхала до Києва та Львова.

Нагадаємо, кримінальні колцентри ошукують за допомогою прорахованих схем. Наприклад, зловмисники телефонували громадянам, представляючись співробітниками банку. Повідомляли про блокування їхніх карток і необхідність переказу коштів на “безпечні рахунки”. Якщо людина вагалася, їй дзвонив інший співробітник call-центру і представлявся вже поліціянтом, підтверджуючи слова несправжнього співробітника банку. За допомогою таких махінацій їм вдавалося дурити людей. Окрім того, зловмисники використали систему заміни номерів. Тобто могли імітувати будь-яку потрібну комбінацію цифр, щоби переконати жертву.

Нагадаємо, що Єгор Буркін – громадянин РФ, уродженець т. зв. Російської Федерації, після вербування рашистськими спецслужбами, в 2016 році переїхав до України, отримав паспорт громадянина України на ім’я Левченко Єгор Васильович, на даний час переховується в Мексиці, організатор злочинної групи “Хімпром”, яка налічує близько 1000 учасників. Він, громадянин країни-агресора, ховається в Латинській Америці – звідси пішло його прізвисько “Мексиканець”. Продаж наркотичних засобів здійснюється через розгалужену мережу з торгівлі наркотичними засобами на території України та інших країн за допомогою чат-ботів в “Телеграм”, мережі Інтернет, шляхом так званих “закладок”. Дохід від злочинної діяльності групи становить понад 2 млн. доларів США щомісяця.

“Мексиканець” залучив до своєї протиправної діяльності окремих народних депутатів, суддів, правоохоронців з ГУР, ОГП, ДБР, СБУ, НП України та Департаменту кіберполіції тощо з метою прикриття незаконної злочинної діяльності організованої групи. Він також створив воєнізовану службу безпеки з метою забезпечення власної безпеки, безпеки учасників групи та з метою залякування учасників групи та інших осіб, а також “добровільні військові формування”, що під виглядом участі в рашистсько-українській війні здійснюють збут наркотичних речовин військовим у підрозділах ЗСУ та інших збройних формуваннях.

Як повідомляв раніше «Обозреватель», він створив наркосиндикат у 2014 році. Головним завданням злочинної організації є створення єдиної логістичної мережі виробництва та збуту (шляхом т.зв. “закладок”) наркотичних засобів і синтетичних психотропних речовин на території Московії, України та інших країн колишнього СРСР. Упродовж кількох років у Московії діяли нарколабораторії з виготовлення наркотичних засобів (Spice, PVP, Мефедрон та інші). Надалі вони поширювалися гуртовими “складами” на території збуту в Україні та РФ, а потім фасувалися для роздрібного продажу через “закладки”.

Нагадаємо, у травні цього року Верховною Радою України було ухвалено Постанову Верховної Ради України “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, яка здійснюється з використанням інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж”. Постановою утворено однойменну Тимчасову слідчу комісію строком на один рік. До складу Тимчасової слідчої комісії було обрано 10 народних депутатів України.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *