Арена

Українці вміло керують наданими НАТО передовими системами ППО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відкинув критику щодо повільного просування ЗСУ. Він позитивно оцінює український контрнаступ.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на інтерв’ю Столтенберга журналістці CNN.

“Українці поступово завойовують позиції, а це означає, що вони відтісняють росіян і здатні прорватися через деякі з цих добре укріплених територій, зокрема, завдяки мінним полям, і тому нині ще важливіше підтримувати їх (ЗСУ)”, – сказав Столтенберг.

За його словами, “це запекла боротьба, важка боротьба, і це нелегкий шлях до перемоги для українців, але вони домагаються успіхів, які набирають обертів”.

Відповідаючи на запитання щодо розбіжностей в оцінці тактики контрнаступу серед західних військових, Столтенберг зазначив, що “між союзниками з НАТО ведеться постійний діалог і, звичайно, також діалог з Україною”.

“Ми побачили, що українці знову перевершили очікування, і ми повинні пам’ятати, що все почалося торік з повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тоді експерти вважали, що Україна протримається лише кілька днів чи тижнів, але вони звільнили північ, Київ, схід, Харків, територію на півдні, Херсон. І тепер вони досягають ще більших успіхів”.

На думку генсека Альянсу, українцям потрібно допомагати порадами й підтримкою, “але врешті-решт саме українці мають ухвалювати рішення”. Він зазначив, що передові системи ППО, надані Україні союзниками з НАТО, “довели свою виняткову ефективність”.

“Українці вміло керують цими системами”, так само як і безпілотними літальними апаратами, а також крилатими ракетами великої дальности”, – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *