Арена

Яскравий приклад поліційного свавілля

Не вщухають пристрасті щодо жорстокого вбивства чоловіка поліціянтом у Дніпрі.

Онлайн-газета “ПолітАрена” вже повідомляла, що громадський діяч, правозахисник, політв’язень по справі “9 березня 2001 року” (акція “Україна без Кучми”), доброволець російсько-української війни, колишній керівник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович вважає, що вбивця має отримати максимально суворе покарання.

Молодий літератор Валентин Смоляк (Олександр Скрябін) вважає випадок, який стався в Дніпрі “яскравим прикладом поліцейського свавілля”.

“Трохи опанувавши свої емоції, пишу, бо не можу пройти повз цей жахливий інцидент.

Маю на увазі умисне вбивство чоловіка працівником поліції 29 серпня у м. Дніпро.

Це яскравий приклад “поліцейського свавілля” (мусорського бєспрєдєла). Яким би агресивним не був порушник, і в якому би стані він не був – поліціянт не мав права стріляти. Тим паче чоловік був без зброї.

Є багато способів затримання зловмисника: шокер, кийки, викликання додаткових нарядів поліції тощо.

Велика проблема у наборі кадрів. Узяли на роботу неадекватну людину з погляду медицини. Якщо ти працюєш у поліції, маєш бути стресостійким до будь-якої ситуації, маєш бути готовим, що хтось обматюкає чи полізе у бійку.

Просто немає слів. Обурює ще думка деяких людей (хоча і назвати їх людьми уже й не можна), які на боці поліціянта. Мовляв, правильно вчинив, треба було ще й всіх, які були в машині перестріляти. Шок, і таке я теж чув/читав у коментарях під іншими дописами на цю тему!

Не вкладається в голові. Така складна ситуація в країні, гинуть люди кожного дня, а хтось, ще й працівник правоохоронних органів, дозволяє собі вбити людину.

Ті, які захищають поліціянта, автоматично підтримують “блядське”, а не людське.

Підтримка насилля і жорстокості- це блядське. Ганьба”, – написав Смоляк у своєму блозі.

Нагадаємо, що в Дніпрі затримали поліціянта, який застрелив чоловіка. Розпочато досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу.

За даними слідства, двоє патрульних зупинили авто, в якому перебували неповнолітні діти. На вимогу вийти з авто водій і пасажири відмовилися, після чого вони почали силою витягувати їх з автівки, а також використали газовий балончик.

Під час бійки поліціянт здійснив три постріли в спину пасажиру з табельної зброї. Від отриманих вогнепальних поранень той помер на місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *