Арена

В України є БПЛА, які можуть нести вибуховий пристрій на великі відстані

На початку повномасштабної війни Московія мала перевагу у тактичних безпілотниках відносно України у співвідношенні 3:1. Однак на сьогоднішній день сторони досягли паритету в цій області.

Про це повідомило видання The Economist, посилаючись на джерело в оточенні головнокомандувача українських збройних сил Валерія Залужного.

Відзначається, що Московія має значний потенціал у сфері протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, тому будь-який український наступ потребує ретельного планування. Україна розробила алгоритми, які дозволяють досягати успіхів у використанні безпілотників. Приблизно 35-40% безпілотників досягають своєї цілі. Для отримання відгуків про результати удару використовуються дані з супутників, пристроїв стеження, інформація з соціальних мереж та від місцевих агентів.

Україна розробляє нові типи безпілотників за участи різних організацій, розвідувальних агентств та розробників-фрілансерів. Чимало виробників працюють над цими проєктами без значного державного фінансування, залучаючи кошти благодійників, та прагнуть до розширення виробництва.

Зокрема, видання зазначає, що проєкт дронів-камікадзе Morok є найперспективнішим. Ці безпілотники можуть нести вибуховий пристрій на великі відстані. Деякі з цих безпілотників можуть бути застосовані в атаках на московитські військові об’єкти, включаючи важкі бомбардувальники-ракетоносці та військові бази у Криму.

Усі ці зусилля спрямовані на покращення ефективности українських безпілотників у боротьбі з рашистською армією. Однак зазначається, що технологійні переваги завжди є тимчасовими, оскільки обидві сторони постійно вдосконалюють свої можливості та вчаться одна від одної.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *