Візії

Гляньте, як живуть звичайні начальники місцевих поліційних відділків

Я недавно писав допис про поліціянтів, котрі зупиняють автівки в нашому селі просто так “для перевірки документів”. І це чомусь відбувається в неділю вранці, тому очевидно, що ці люди у формі перевищують свої службові обов’язки, тому що навіть під час воєнного стану немає такої причини для зупинки.

Я вже писав про випадки, коли тверезу людину “задувають” на алкоголь, при цьому роблячи якісь маніпуляції з драгером, і він показує перевищений рівень алкоголю. Такого є багато.

До тих пір, поки роль поліції не буде чітко визначатися гаслом “Служити та захищати”, а не бути каральним органом у вигляді організованого злочинного угруповання, яке має на меті інші цілі, а саме – владу та збагачення, то ніякої поваги до людини у формі не буде.

Гляньте, як живуть навіть звичайні начальники місцевих поліційних відділків: круті автівки, квартири, будинки, дорогі курорти. Очевидно, що за зарплату в 30-40 тисяч гривень таких розкошів не досягти. Для цього потрібно мати в 4-5 разів більше, що досягається шляхом поборів на дорогах, слідчих дій та інших незаконних операцій.

Не знаю, що саме сталося в Дніпрі, але перше, що впадає в очі – це відсутність поваги. Поваги до людини у формі. Поваги людини у формі до громадян, котрих вони б мали захищати і котрим вони мали б служити. Бо саме завдяки платникам податків існує в державі поліційна система.

Впевнений, що під час зупинки транспортного засобу та спілкування з людьми в авто щось пішло не так. Чому поліціянтка тягнула жінку, яка сиділа на сидінні водія замість того, щоб витягнути зброю та примусити підозрювану вийти з автівки? Для чого застосовувати фізичне насилля, коли в тебе є дієвий спосіб – це зброя? Можливо, щось потрібно змінити в порядку застосування зброї та фізичного впливу у поліціянтів?

Ну, і з боку потерпілих також уся ситуація виглядає як лютий треш. Інакшими словами це не опишеш. Дії всіх учасників ситуації були абсолютно неадекватними, що, на жаль, мало трагічні наслідки для одного з них.

Очевидно, що такі ситуації стаються постійно. І все через відсутність поваги громадян до інститутів влади або банальне та хибне сприйняття того, що світ крутиться навколо тебе і ти вважаєш себе пупом землі. І таких людей дуже багато навколо. І вони заважають жити іншим людям, що вони намагаються жити по правилах і законах.

І це все наслідки того явища, коли в суспільстві є каста людей, які є фактично недоторканні і вони все можуть “порєшать”, бо знають, що місцевий начальник поліції бере хабаря і дає можливість уникнути відповідальності за вчинені правопорушення.

Верховенство закону (закон один для всіх без винятку), невідворотність покарання, справедливість, взаємоповага, відсутність корупції та кумівства – це основні поняття, над якими нашій державі та її громадянам потрібно ще багато попрацювати. І ми платимо кров’ю зараз саме за те, аби наші діти мали можливість жити в справедливому світі.

Любомир Гайдамака

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *