Арена

Захід шукає заміну Зеленському в Україні. Того, хто зможе розв’язати відкриту війну проти Росії

Президент України Володимир Зеленський втратив будь-яку можливість для маневру на міжнародній арені. Він як перемовник не влаштовує нікого – Росія давно поставила на ньому хрест, Байден 5 місяців не дзвонив після виборів у США, тому говорити не було про що, Макрон і Меркель не обговорюють із ним перспективи мирного процесу на сході України, пише на сторінці в Facebook Олександр Потьомкін.

Здавалося б, єдиний, з ким у Зеленського є спілкування – це турецький президент Режеп Тайіп Ердоґан, обговорюють майбутні бойові дії на сході. Але чому саме Ердоган? Є дуже зрозумілу відповідь.

У жовтні минулого року Зеленський проходив “оглядини” на зустрічі з керівником британської розвідки МІ-6 Річардом Муром. Цікаво, що шеф МІ-6 Річард Мур – вільно володіє турецькою мовою, був послом у Туреччині і близько дружить з президентом Туреччини Ердоґаном. У 2016 році, коли в Туреччині був державний переворот, він радив уряду підтримати свого турецького товариша. І взагалі Мур реґулярно виступає за більш тісні зв’язки з турецьким президентом Ердоґаном, як також щоб можна було з його допомогою чинити тиск на Росію.

Таким чином, можна стверджувати, що Зеленського щільно притиснули британські спецслужби, які цього разу через Ердоґана передали йому потрібні дані для подальшої ескалації на сході України.

Хоча Зеленський – і бойові дії – це, звичайно ж, смішно. Звідки у вчорашнього клоуна може бути хоча б зелене поняття про бойові дії. Продати землю – може, ввести незаконні санкції – може, розгромити основи державного управління – може. Але в разі повномасштабних бойових дій, він буде тільки гальмувати ухвалення рішень і може здати все і втекти зі своєї посади.

Саме тому потрібно уважно придивитися до найближчого оточення Зеленського, в пошуках тієї сильної руки, яка в разі початку війни “посуне” президента. Адже очевидно, що клоун в бронежилеті – це сюжет тільки для коротких відосиків, а ось, коли буде все по-справжньому – потрібен буде серйозний генерал.

Той, який візьме на себе управління українською армією і буде головою відповідати за збереження військової техніки, безпілотників й иншого озброєння, яким захід буде накачувати України.

І буде відправляти на смерть тисячі українських солдат так, що й оком не встигнеш змигнути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *