Арена

Запоріжжя хочуть перетворити на Маріуполь

Сьогодні, близько 6:50 ранку, рашисти завдали ракетного удару по Запоріжжю. Відомо, що вони ведуть наступальні дії в області.

“Наразі відомо, що вранці на територію одного з підприємств міста влучили дві рашистські керовані ракети. Третя ракета розірвалася у повітрі. Пошкоджень та руйнацій зазнали інфраструктурні об’єкти підприємства. На місці працюють усі відповідні служби”, – повідомили в адміністрації міста згодом.

За попередньою інформацією відомо про одного загиблого та одного пораненого. Наразі триває ліквідація наслідків події, тому кількість постраждалих може бути уточнена.

Українська влада заявляє, що російські війська ведуть наступальні дії в Запорізькій області. Напередодні атаки були зосереджені біля села Трудолюбівка, що розташоване усього за 16 кілометрів від обласного центру. Водночас генштаб збройних сил України вказує, що біля цього села тривають бої.

В інших районах області ситуація теж напружена.

У місті Пологи внаслідок обстрілу пошкоджено 8 житлових будинків та горів очерет. У Василівці в результаті російських ударів горіло підсобне приміщення автозаправної станції. А у місті Молочанськ Пологівського району, на залізничній станції, через військові дії РФ вогнем пошкоджено залізничний пасажирський вагон.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки міст Василівка та селища Степногірськ Василівського району.

Росіяни спричинили своїми обстрілами пожежі на території приватних домоволодінь в Оріхові. Загалом по області на сьогодні повністю зруйновано або частково пошкоджено 554 домоволодіння

Зусилля противника останніми днями також були зосереджені на тому, щоб прорвати український фронт біля Гуляйполя. Тут російські війська здійснюють нарощування системи управління та протиповітряної оборони. Вони ведуть вогонь по позиціях українських військ із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Крім того, РФ завдає авіаційних ударів літаками оперативно-тактичної авіації. Обласна адміністрація стверджує, що ЗСУ відбиває наступ і здійснює контратаки.

Крім безпосереднього наступу на українські позиції Росія також загрожує спричинити катастрофу на Запорізькій атомній станції в окупованому Енергодарі.

В українському “Енергоатомі” заявили, ще дві російські крилаті ракети зранку 26 квітня пролетіли над українською АЕС.

“Сьогодні, о 6:41 та 6:46 дві крилаті ракети ворога пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя. Згодом у Запоріжжі зафіксували вибухи від попадання російських крилатих ракет”, – йдеться в повідомленні компанії.

“Ядерний тероризм з боку Росії посилюється, загроза стає дедалі гіршою. За 36 років після Чорнобильської трагедії Росія наражає весь світ на небезпеку повторення ядерної катастрофи”, – заявили в “Енергоатомі”.

За словами керівника компанії Петра Котіна, проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком Запорізької АЕС, де розташовані 7 ядерних установок з величезною кількістю ядерного матеріалу, створює величезні ризики. Адже ракети можуть влучити в одну чи кілька установок, а це загрожує ядерною та радіаційною катастрофою всьому світові.

За даними “Енергоатому”, безпосередньо на майданчику ЗАЕС росіяни тримають важку техніку та боєприпаси, фактично “перетворивши станцію на військову базу та тероризуючи персонал станції й населення міста-супутника”.

“Не забувайте, що ми прифронтове місто і що ворог постійно намагається просуватися у напрямку Запоріжжя”, – заявив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв 25 квітня у своєму зверненні до місцевих жителів.

Керівництво області, в свою чергу, заспокоює, що лінія фронту стабілізувалась і основні бої йдуть на південний схід від Запоріжжя.

Що стосується обласного центру, то поки що противник вдається лише до ракетних обстрілів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *