Арена

Через негоду Дубенський замок залишився без даху

У Рівненській області внаслідок негоди, яка вирує в Україні сьогодні, 28 жовтня, був частково пошкоджений дах Державного історико-культурного заповідника — Дубенського замку.

Про це повідомили в обласному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Отож, рятувальники за допомогою спеціального обладнання зняли аварійні елементи з даху на площі 200 квадратних метрів, що були пошкоджені внаслідок сильного вітру, та безпечно опустили їх на землю.

Внаслідок негоди вже зафіксовані проблеми з електропостачанням у 12 реґіонах України (понад 780 населених пунктів). Найбільше — на Хмельниччині, Рівненщині та Львівщині, зазначили у ДСНС.

У столиці відомо про двох загиблих унаслідок негоди — чоловіків віком 65 і 35 років. Іще сім жителів Києва зазнали травм і переломів: пʼятьох ушпиталили, двом надали допомогу на місці.

Як повідомляв Укргідрометцентр, 28 жовтня в більшості областей пройдуть помірні дощі, а на півночі вночі місцями прогнозувалися значні дощі. Вітер — південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с із поривами 17-22 м/с. Уночі та вранці у західних областях місцями буде 25 м/с, а в Карпатах — 28-30 м/с.

Світлина: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *