Політвернісаж

Діяльність секти АллатРа пов’язана із поплічниками Зеленського

СБУ разом із Нацполіцією провела масові обшуки в осередках АллатРа – окультної тоталітарної секти з очевидно проросійським корінням.

Українська Вікіпедія, зокрема, подає таку інформацію про діяльність секти: “Утворенню руху АллатРа передувало неофіційне об’єднання, що оформилося 2007 року, куди входили прихильники головного героя оповідань Галини Яблочкіної, які вона публікувала під псевдонімом Анастасія Нових. Основи вчення викладено в книзі «АллатРа», виданій у 2013 році. У 2013 році у руху з’явилися джерела фінансування (ймовірно зовнішні), з чим пов’язується різке посилення рекламної діяльности з просування книг А. Нових. Протягом 2016—2018 років АллатРа набирав нових прихильників у соціальних мережах і на поодиноких зборах-конференціях активістів у різних містах України. З другої половини 2019 року цей рух став використовувати рекламні білборди та пресу, розширюючи діяльність по Білорусі та Росії. Активніше став діяти ютюб-канал «АллатРА-ТВ». До діяльности АллатРа залучаються родичі високопосадовців українських правоохоронних і розвідувальних органів. У 2019 році “АллатРа” організовано телеміст в місті Атланта, штат Джорджія (США)”.

Журналіст Ігор Гулик висуває версію, що обшуки в осередках АллатРа відбулися саме зараз через можливу причетність до цього “міжнародного руху” ексголови СБУ Івана Баканова (однокласника і бізнес-партнера чинного президента).

Одним із лідерів АллатРа, за інформацією Гулика, був одіозний голова СБУ в АРК Олег Кулініч, звинувачений у державній зраді.

“Там само фіґурував заступник керівника ЦСО відділу “А” СБУ Михайло Кухаренко. Ясна річ, що за їхнього урядування секта була недоторканною для Служби…

Одна з перших спроб політичного бенефісу АллатРа також пов’язана із соратниками Зеленського. Зокрема, з покійним вже Сергієм Сивохо, який 2020 року модерував “платформу примирення і єдности” з Донбасом. Отож, учорашній шоумен та учасник Антимайдану взяв собі у радниці та “відповідальною за комунікативні технології” таку собі Марину Хацаюк. Марині було не звикати до нової роботи, бо перед тим вона власне відповідала за “комунікаційні технології” в АллатРа.

Зрештою, вибір Сивохо був не випадковим. Тоді президент Зеленський шукав нагоди “зазирнути у вічі” Путіну, аби виконати свою фантазійну передвиборчу обіцянку, “зустрітися посередині” і “завершити війну”. А згідно з “доктриною” секти, месією-благодійником, рятівником світу і зокрема слов’ян від “архонтів” (США) є Номо, у якому рельєфно читається образ російського диктатора Путіна. Що цікаво, – йому допомагають мудреці зі згаданої вже “Шамбали”.

Я не стверджуватиму категорично, що до АллатРа належала і нинішня міністерка з питань реінтеґрації Ірина Верещук, і вона це категорично заперечує. Однак у минулому пані посадовиця була активісткою своєрідної “кузні кадрів” для секти – “Українського вибору” Медведчука, тож у кожному припущенні може таїтися частка правди”, – стверджує журналіст.

Нагадаємо, що в позитивному ключі про рух АллатРа відгукувався вінницький “33 канал” у 2020 році, а саме про волонтерське інтернет-телебачення “АллатРа ТБ” як таке, що “спрямоване на позитивний розвиток суспільства і популяризацію культурно-моральних цінностей”.

Згідно з матеріалами журналістів телепрограми “Гроші” 2021 року, АллатРа пропаґувала “русский мір” до початку війни на Донбасі та об’єднання слов’ян, а після нього — об’єднання світу завдяки Владіміру Путіну.

Увагу громадськости до АллатРа 2021 року також привернув сатиричний дайджест новин Майкла Щура, де було висміяно трюки та відеомонтаж у відео “АллатРа”, де прихильники руху нібито рухають пляшку силою думки чи мають “інопланетні” очі.

Суспільно аналітичне видання “Говори!” в березні 2021 року відзначило, що АллатРа нав’язує своє вчення у школах, зокрема київських, під виглядом “Уроків доброти” та відео для дітей. “В ідеальному “благотворчому суспільстві” учні не повинні отримувати наукові знання — їх заміняють пустопорожні гасла і примітивні мультики про “Аллатрушку”, — вказувалося в статті.

Аналітична платформа “Вокс Україна” в травні 2021 поділяла думку про рух АллатРа як рупор рашистської пропаґанди: “В основі вчення АллатРи магічно-релігійна шизотерика про все хороше проти всього поганого і царя-Номо, який при глибшому дослідженні виявляється Владіміром Путіним (спроба використати давній російських архетип про повернення хорошого монарха, який принесе справедливість)”.

При тому ж деякі московитські видання називають рух АллатРа антиросійським і приписують йому фінансування від української РНБО та західних спецслужб, або наголошують на його утворенні в Україні. У російському виданні “Прецедент” у вересні 2021 року було опубліковано інтерв’ю жителя Новосибірська, де той розповідав як участь його дружини та тещі в русі АллатРа призвела до розлучення.

Світлина з відкритих джерел

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *