Арена

Стала відома кількість загиблих і поранених у 128-й бриґаді

Рашистська армія завдала ракетного удару по розташуванню 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бриґади

Народний депутат від “Батьківщини” Михайло Волинець озвучив втрати українських воїнів.

Внаслідок ракетного удару ворога по 128-й окремій гірсько-штурмовій, за інформацією політика, на Запорізькому напрямку загинули 28 військових, ще 53 дістали поранення.

“На жаль, підтвердилась інформація про загибель наших воїнів від ракети РФ”, – повідомив депутат.

Також у понеділок, 6 листопада, 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бриґада вперше офіційно виступила із заявою щодо ракетного удару військ Московії на Запоріжжі, заявивши, що втратила 19 своїх бійців.

“Ракетний удар підступного ворога забрав життя 19 бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Зараз проводиться ретельна перевірка всіх обставин трагедії, до її закінчення просимо не поширювати неперевірену, часто фейкову інформацію. Загинули найкращі наші бійці”, – йдеться в повідомленні 128-ї ОГШБр у фейсбуці.

Нагадаємо, у суботу, 4 листопада, стало відомо, що московитська армія завдала ракетного удару по розташуванню 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бриґади. Удар відбувся, ймовірно, під час шикування з нагоди Дня артилерії і ракетних військ 3 листопада. Є жертви і поранені серед військових та цивільних. Цю інформацію підтвердили ЗСУ та міністр оборони Рустем Умєров.

У соцмережах з’явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бриґаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, один з офіцерів вирішив провести показушне нагородження бриґади у прифронтовому селі.

Військовий додав, що загинуло “дуже багато” захисників і цивільного населення.

“03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької области внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалося нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької области”, – повідомляє “Українська правда”.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *