Арена

У кабінеті Залужного знайшли прослуховувальний пристрій

У кабінеті головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного 17 грудня нібито знайшли прослуховувальний пристрій.

Про це пише «РБК-Україна» з посиланням на обізнане із ситуацією джерело у військових колах.

За даними видання, виявлені пристрої для зчитування інформації виготовлені з елементів невстановленого зразка, що не дозволяє ідентифікувати встановлювача.

«Ці пристрої були виявлені сьогодні при підготовці приміщення до роботи», — додало неназване джерело.

Видання «Бабель» з посиланням на джерело теж написало, що в Залужного знайшли «жучок». Служба безпеки України наразі не спростовує та не підтверджує такої інформації. Утім, за даними джерел «Бабеля», СБУ розпочала розслідування.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Sun попередив військове керівництво не втручатися у політичні справи, адже генерали ризикують отримати непокору з боку солдатів. Зеленський також попередив, що непідпорядкування солдатів своїм генералам загрожує єдності України.

“При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів, які на полі бою, має бути розуміння ієрархії. За законом і в умовах війни про инакше не може бути й мови. Це не веде до єдности нації”, – додав Зеленський.

За словами президента України, генерали, які прийшли в політику, зробили помилку.

Зеленський розповів про низку українських командирів, які зайнялися політикою після анексії Криму Московією у 2014 році. За його словами, військових у політику штовхають різні політичні сили.

“Це було після 2014 року, коли кожна політична партія хотіла якихось військових, зірок війни, і я вважаю, що це була дуже велика помилка. Їх штовхнули в політику, тому що у них була знищена репутація”, – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *