Арена

Стало відомо, за допомогою чого в ЄС намагаються послабити московитську військову машину

Європейський Союз опублікував список фізичних і юридичних осіб, які потрапили до 12-го пакету санкцій проти Московії за сприяння у війні проти України. У переліку — військові, чиновники, підприємства оборонної сфери, приватні військові компанії, інформує FREEДОМ.

За інформацією на сайті ЄС, під санкції потрапила двоюрідна племінниця ватажка рашистів Анна Цівільова та син заступника керівника Ради безпеки РФ Дмітрія Медведєва Ілля.

Цівільову пов’язують з фондом “Захисники Вітчизни”, який бере активну участь в агресії проти України. На нього ЄС теж наклав санкції.

Сина Медведєва звинуватили в організації дезінформаційної пропагандистської кампанії через кураторство платформи “Я в Росії”, яка надає державні послуги в окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської й Запорізької областей.

У санкційному переліку — телеканали “Царьград”, “Спас” і ведуча Анна Шафран (Палюх), яка обіймає посаду керівниці дирекції аналітичних радіопрограм медіахолдингу “Звєзда”.

Під санкції потрапили відомі ПВК: “Андріївський хрест”, “Факєл” і “Потік”, що належать “Газпрому”, “Царські вовки” Дмітрія Рогозіна, “Конвой” псевдоочільника окупованого Криму Сєргєя Аксьонова, групи компаній “Редут” та керівника рекрутингу.

Обмеження запровадили проти рашистських телекомунікаційних компаній і працівників окупованих територій. Серед них — “МирТелеком”, “Кримтелеком”, “Міранда медіа”. Генеральний директор двох останніх медіа Іван Зима теж потрапив під санкції.

В ЄС додали до переліку помічника командира загону ОМОН Арсенал Нацгвардії Андрєя Фроленкова та очільника центру спеціального призначення “Витязь” Алєксандра Бєлоглазова, які брали активну участь в окупації Бучі Київської области.

Члени Центральної виборчої комісії за організацію незаконного рашистського референдуму протягом вересня 2022 року теж потрапили під санкції ЄС.

Серед них — заступник глави ЦВК Ніколай Булаєв, член партії “Справедливая Россия” Ніколай Левічев, декан факультету політології МДУ Андрєй Шутов і ще 13 осіб, зокрема псевдоочільники виборчих комісій у Херсонській і Запорізькій областях.

Очільник Московської міської думи Алєксєй Шапошніков вперше потрапив до санкційного переліку Євросоюзу. Він причетний до матеріальної підтримки військових Московії та розроблення законопроєктів, які сприяють війні проти України.

Євросоюз також додав до санкційних списків проти РФ 86 компаній та організацій. Серед них: “Спецмаш”, “Челябінський тракторний завод”, “Уралтрансмаш”, “Пермський пороховий завод”, “Оборонлогістика”, “Ростехкомплект”.

Нагадаємо, 18 грудня Європейський Союз ухвалив 12-й пакет санкцій проти Московії. Нові обмеження мають потужно вплинути на осіб і підприємства у переліку, а за допомогою економічних заходів — послабити московитську військову машину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *