Арена

Українські прокурори вже пів року працюють з воєнним злочинцем, який погодився виступити в Гаазі

Офіс генерального прокурора досліджує інформацію, отриману від колишнього рашистського військового Ігоря Салікова, який висловив бажання виступити у Міжнародному кримінальному суді із заявою про воєнні злочини Московії в Україні.

Про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту ОГП України Юрій Бєлоусов.

Він зазначив, що Офіс генерального прокурора «вже понад пів року працює з цією людиною, яка надає нам свідчення про дії Росії, починаючи з 2013 року, з підготовки до відкритого вторгнення, особливості відкритого вторгнення».

«Окрім того, дав важливі свідчення, частина з яких уже знайшла своє підтвердження, пов’язані з відкритим вторгненням з 24 лютого 2022 року. Він повідомив про певні воєнні злочини, деякі з них ми розслідуємо, і деякі з них уже знайшли своє підтвердження.

Зараз нам важко казати щодо всієї інформації, яку надає нам ця людина. Це потребує перевірки у рамках розслідування. Але частину цієї інформації ми вже перевірили і вона знайшла своє підтвердження», — цитує слова Бєлоусова Радіо Свобода.

За його словами, з наведених Саліковим даних вдалося підтвердити вбивство цивільної особи на території Київської области.

В Офісі генпрокурора не уточнили, як саме розпочалася ця співпраця, але висловили впевненість, що інформація, надана рашистським бойовиком, буде цінною і допоможе Міжнародному кримінальному суду встановити обставини воєнних злочинів.

Раніше повідомлялося, що журналісти проєктів Радіо Свобода «Система» і «Схеми» в межах масштабного дослідження діяльности так званої рашистської ПВК «Редут» у розслідуванні «Хитрість «Редут» з’ясували, що колишній військовослужбовець-московит Ігор Саліков, який звернувся до Міжнародного кримінального суду із заявою про готовість свідчити про злочини рашистської армії, є одним зі співзасновників московитської організації, що започаткувала цю ПВК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *