Арена

Один з керівників поліції має дорогий будинок із власним виходом до водойми

Голова поліції Київської области Анатолій Щадило має під Києвом 50 соток землі. На них збудований маєток на 250 квадратів із лазнею, тенісним кортом та елінґом. У самого генерала журналісти знайшли майна на десятки мільйонів гривень.

Про це йдеться в розслідуванні hromadske.

Це обійстя Щадило, за даними журналістів, побудував у 2014-2017 рр. На початку будівництва Щадило працював заступником голови міліції Волинської области Олександра Терещука.

Згідно з декларацією, три ділянки землі у селі Проців під Києвом загальною площею майже 50 соток Щадило купив у різний час приблизно за 300 тис. грн. Зараз купити там 6 соток землі під забудову дешевше, ніж за $20 тис., неможливо.

Єдине можливе пояснення дешевої вартости землі – її формальне призначення. Це землі для індивідуального або колективного садівництва, вони не призначені для забудови.

На землі Щадила зведено лазню, елінґ (споруду для побудови, зберігання та ремонту суден), гостьовий будинок, тенісний корт, ґараж і власний пірс.

Ділянки почали з’являтися у власності родини Щадила з грудня 2013 року до липня 2014 року, у розпал Революції Гідности. На початку 2014-го тут заклали фундамент майбутнього маєтку. Його і решту будівель звели за 2,5 роки. У 2016-2017 роках будівництво виглядає завершеним. Тобто на відбудову всього цього в доволі стиснуті терміни в нього були вільні гроші.

Скільки Щадило тоді витратив на маєток, оцінити складно. Будинки, більш подібні до маєтку Анатолія Щадила, за метражем і оздобленням, зараз тут пропонують за 10-15 мільйонів гривень.

Світлина Національної поліції України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *