Політвернісаж

Одіозний суд постановив: Шкарлет не є плаґіатором

У Національному аґентстві із забезпечення якости вищої освіти збираються оскаржити рішення одіозного Окружного адміністративного суду Києва, який, за словами міністра освіти і науки Сергій Шкарлета, визнав протиправною роботу НАЗЯВО з пошуку плаґіату в його роботах. Про це повідомив у коментарі Радіо Свобода голова НАЗЯВО Сергій Квіт.

«Мова йде, по-перше, про рішення суду першої інстанції, яке не набере чинности, якщо ми звернемося до апеляційної інстанції. А ми будемо звертатися. А по-друге, це рішення ніхто не бачив. Як ми можемо коментувати рішення, яке ніхто не бачив. Воно неопубліковане. Я не знаю, звідки пан міністр знає про це рішення. Ми маємо тільки офіційні стосунки з судами. І ми не знаємо рішень, які вони збираються виносити», – заявив Квіт.

Раніше Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі написав, що ОАСК ухвалив рішення про незаконність дій НАЗЯВО щодо пошуку плаґіату у роботах міністра.

«За моїм позовом проти НАЗЯВО схвалено рішення про незаконність дій Комітету з питань етики. Дослідивши матеріали справи, Окружний адмінсуд столиці «визнав протиправними дії відповідача щодо встановлення наявности текстових запозичень без посилання на джерело» у низці моїх наукових робіт. Як і обіцяв, у судовому порядку я захистив своє ім’я як науковця, який ніколи не займався плаґіатом», – написав Шкарлет.

Раніше Національне аґентство із забезпечення якости вищої освіти виявило плаґіат у чотирьох роботах Сергія Шкарлета. Сам Шкарлет звинувачення відкидає. Він неодноразово заявляв, що плаґіату в його роботах немає.

Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки 17 грудня. Більшість голосів дала фракція несосвітенних йолопів «Слуга народу», також його підтримали проросійські представники «Опозиційної платформи – За життя», «За майбутнє», «Довіри» і семеро позафракційних депутатів.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) розглядає публічно-правові спори в межах Києва, у яких хоча б одна зі сторін є органом влади або посадовцем. Оскільки усі центральні органи влади розташовані у Києві, то саме у цьому суді розглядалися резонансні справи. Зокрема, цей суд визнав незаконною націоналізацію “Приватбанку”, призупинив перейменування Української православної церкви (Московського патріархату), скасував перейменування Московського проспекту Києва на проспект Степана Бандери, забороняв Уляні Супрун виконувати обов’язки міністерки охорони здоров’я України, розглядав справу колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова. Завдяки рішенням ОАСК на своїх посадах поновлювалися звільнені внаслідок переатестації міліціонери. Туди за виправданням традиційно звертаються особи, щодо яких НАБУ розслідує гучні кримінальні справи. А в часи Євромайдану цей суд виніс понад десяток рішень, спрямованих проти масових протестів.

Більше того, дубоголові судді ОАСК дозволяють собі ухвалювати рішення щодо скасування українського правопису та зобов’язують МОН забезпечити перегляд підручників з історії України для закладів загальної середньої освіти, що вийшли у світ у 2018 і 2019 роках, у частині достовірного викладу подій 2013-2014 років, зокрема Революції гідности.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *