Арена

Український суд заарештував 12 російських літаків, які незаконно літали до Криму

Український суд заарештував 12 літаків російської авіакомпанії, яка незаконно здійснювала польоти до пункту пропуску «Сімферополь-авіа» в анексованому Криму.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Слідство встановило, що російський авіаперевізник із 2019 року незаконно переправляв людей пасажирськими літаками Boeing та Airbus через держкордон України з порушенням норм міжнародного та українського законодавства. Назву компанії не називають.

Розслідування щодо авіаперевізника здійснювали за ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), ст. 334 (порушення правил міжнародних польотів) та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (держзрада).

У прокуратурі нагадали, що загалом арешт наклали на 199 літаків, які здійснювали незаконні реґулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова. Також прокуратура зверталася до Укрбюро Інтерполу з проханням внести літаки-порушники до бази міжнародного розшуку.

Україна закрила повітряний простір над Кримом після того, як у 2014 році півострів анексувала Росія, зокрема закрила аеропорти для цивільної авіації. Будь-які польоти в ці аеропорти та з них є порушенням законів України. Водночас російські авіакомпанії всупереч законодавству продовжують літати до анексованого півострова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *