Арена

На зміну Степанову прийшов його молодший колега

Віктор Ляшко став міністром охорони здоров’я. За нього у Верховній Раді проголосували 262 народних депутатів від “Слуги народу”, від груп “За майбутнє” і “Довіра” та 5 позафракційних.

“Європейська солідарність”, “Голос”, ОПЗЖ та “Батьківщина” не підтримали це призначення.

Президент Зеленський повідомив, що Максим Степанов не ладнав з Денисом Шмигалем і саме міністр “провалив ” вакцинацію.

“Прем’єр-міністр більше не зміг працювати з міністром охорони здоров’я Степановим. Я не втручався в цю ситуацію тривалий час, тому що боявся дестабілізації ситуації саме під час ковіду. Доволі довго я був проти саме через дестабілізацію. Все ж міністр охорони здоров’я несе повну відповідальність за боротьбу з ковідом, вакцинацію населення тощо”, – зазначив Зеленський.

За словами президента, в цій ситуації він був повністю на боці прем’єр-міністра.

“Більше було неможливо працювати в такому режимі. Це дестабілізувало повністю атмосферу в міністерстві, в стосунках між міністром і урядом. І в принципі складна ситуація між працюючими департаментами в міністерстві, і складна ситуація між міністром і головним санітарним лікарем”, – додав Зеленський.

Президент заявив, що вибір нового міністра охорони здоров’я був очевидним.

Про Віктора Ляшка відомо, що він народився 24 квітня 1980 року в с. Осова Дубровицького району Рівненської області.  Закінчив Національний медичний університет ім.О.О. Богомольця у 2003 році. У 2015 році закінчив заочну форму навчання Національної академії державного управління при Президентові України (факультет Державне управління у галузі охорони здоров’я). Здобув кваліфікацію магістра державного управління у сфері охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *