Арена

Зниклий суддя записав нове відео з погрозами тим, хто його “боїться”

Сумнозвісний колишній суддя Микола Чаус опублікував нове відео, в якому повідомив вчергове про наміри “повернутись до України” та “передати своїм друзям матеріали щодо його викрадення у 2016 році”.

Відео з’явилось на начебто власному телеграм-каналі екссудді.

“Я прийняв рішення передати моїм друзям свої рукописні записи і зібрані мною за ці роки матеріали щодо цих осіб для подальшого опублікування. Автентичність матеріалів підтверджую. Прошу правоохоронні органи поставитися з усією відповідальністю до даного матеріалу, незважаючи на посади, статус та прізвища осіб, зазначених у них” – каже Чаус.

Він також заявив, що “люди, причетні до його викрадення в 2016 році, бояться його повернення і зроблять все, щоб він замовк”. Суддя додав, що “переживає за своє життя і життя рідних”.

Водночас український захисник Чауса не вірить у добровільність подібних звернень та справжність матеріалів, про які заявив суддя через те, що людина перебуває в ізоляції невідомо де.

“Рукописні записи, дійсно, існують. Він готувався захищати себе в Україні і збирав матеріали, але наразі вони знаходяться за місцем його постійного проживання у Молдові. Викрали його, фактично, без речей, в одному одязі і після викрадення ніяких речей чи документів йому ніхто не передавав. Тому ці заяви дуже сумнівні. Ми не можемо дати відповідь, ким вони були написані”, – заявив захисник.

Він додав, що ті записи не матимуть ніякого правового значення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *