Арена

Суддя, який “відмазував” п’яних поліціянтів, засудив Стерненка до семи років

Приморський районний суд міста Одеси засудив до семи років позбавлення волі з конфіскацією половини майна відомого активіста Сергія Стерненка. Його звинувачено у викрадені людини

Вирок суддя оголосив під вигуки “Ганьба”. Сам Стерненко раніше повідомляв, що прокурор просив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Справа стосується викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. У 2015 році Стерненка заарештували за підозрою у викрадені. Він тоді був лідером одеського “Правого сектора”. Також Стерненку повідомляли про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

Раніше ще ГПУ направила до СБУ кримінальні провадження щодо нападів на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі.

Перший напад на активіста із застосування зброї стався 1 травня 2018 року. Підозрюваний вистрелив із пістолета травматичної дії в активіста неподалік від його будинку в Одесі. Куля влучила активісту в шию ззаду. 24 травня того ж року на Стерненка скоїли черговий замах, один з нападників загинув. Так, одного з нападників Стерненко поранив ножем, а другий втік.

Пізніше провадження щодо нападу на активіста Сергія Стерненка передали з Одеси до Києва для подальшого розслідування через підозри у зв’язках між нападниками та певними правоохоронцями.

Стерненко на сторінці в мережі Facebook повідомив: “Суддю таки дотиснула Венедіктова, Татаров і Труханов за ці дні. Обвинувальний вирок за всіма статтями”.

“7 років і 3 міс. позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Дякую Венедіктовій, Татарову і Труханову за це рішення. Особлива подяка Зеленському”, – написав активіст.

Засуджений зазначив, що це – політично мотивоване рішення, яке було продиктовано судді.

“Сподіваюся, що Ірина Венедіктова, Олег Татаров і інша шваль, яка на вас давила, будуть вдячні”, – сказав Стерненко судді.

Єдиний доказ у цій справі – це свідчення потерпілого. Порушень у справі мільйон. Зокрема й те, що суддя взяв до уваги покази свідка, якого не заслухав. Так вважає голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков.

Він також, зазначив, що вирок екслідерові одеського “Правого сектору” виніс суддя Приморського райсуду Віктор Попревич, відомий багатьма резонансними рішеннями. Він нібито “відмазував” п’яних правоохоронців. А також відпустив під мізерну заставу директора табору “Вікторія”, де загинули діти.

“Попревич відмазував п’яних водіїв. Приміром, закрив резонансну справу за керування автомобілем напідпитку проти голови Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука. Начебто за відсутністю події адміністративного правопорушення. І це не єдиний випадок, коли суддя вибірково толерував п’яне водіння. Виправдав міліціонера у катуванні людини. Він писав і публікував рішення російською мовою всупереч закону із 2007-го по 2014 рік. Всупереч закону, 2 тисячі рішень взагалі не опублікував. І система повна таких залежних, безпринципних негідників”, – каже Жернаков.

Також Попревича ловили на недекларуванні майна. Зокрема коли дружину судді затримали у стані алкогольного сп’яніння за кермом, виявилося, що авто, у якому вона перебувала, не потрапило у жодну декларацію. Так само, як не потрапила туди її квартира в Криму та автомобіль, яким користувався сам суддя.

Задекларовані доходи всієї родини не пояснюють, як суддя міг подарувати будинок в Донецьку своїй доньці. А його син отримав інший будинок в Донецьку через суд, де його батько тоді працював суддею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *