Арена

Злочини рашистів: екологічна катастрофа в Ірпені

У відомому всьому світу Ірпені ще одна біда, яку треба терміново виправляти. Цього разу екологічна – рашисти заподіяли шкоду не тільки людям та господарству, але й навколишньому середовищу.

За свідченнями ірпінчан, в районі вулиці 11-лінія, на озері (колишній кар’єр), де знаходиться ірпінський пляж, за тиждень після початку війни спостерігався масовий мор риби. Риба була оглушеною в результаті авіаційних ударів (вірогідно з 02.03.2022 до 09.03.2022).

Основна маса риби, що загинула – товстолоби та коропи вагою 10-15 кг. Мертва риба майже два місяці гнила та розкладалася на поверхні водойми. За рахунок холодної погоди процеси розкладу органіки протікали досить повільно, але з потеплінням пришвидшилися. Над озером стоїть гнилісний сморід.

На 22.04.2022, за ініціативи місцевого активіста Романа, з озера на берег (поки без належної утилізації) витягнуто понад 200 великих риб загальною масою близько 2 тон. Але в озері залишається ще мертва риба. Деякі тушки уже розвалюються при спробі витягнути їх із води.

Якщо не вжити заходів, через певний час померла риба опуститься на дно та отруїть водойму, – озеро непроточне.

Активісти закликають місцеві служби, що відповідають за утримання цього водного об’єкту, а також особисто мера Ірпеня, Олександр Маркушин, відреагувати на потенційну екологічну катастрофу, негайно вжити заходів з вилову та утилізації мертвих риб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *