Арена

Полонених “азовців” убили за особистим наказом путінського слуги – розвідка

Вибух у колонії окупованого міста Оленівки був здійснений”вагнерівцями” за особистою командою Євгена Пригожина. А організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони РФ.

Як повідомляє ГУР Міноборони України, вчора на території колишньої виправної колонії №120 в місті Оленівка, яка зараз використовується, як місце утримання українських військовополонених, відбувся потужний вибух. Було зруйновано приміщення, де знаходились полонені українці.

Зазначається, що вибухи відбулись на території промзони в новозбудованому приміщенні, яке мало бути спеціально обладнано для утримання полонених, виведених з “Азовсталі”. Обладнання будівлі закінчилось 2 дні тому, після чого в неї перевели частину утримуваних українських захисників.

“Наголошуємо, що вибухи в Оленівці, що призвели до загибелі українських захисників – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта”, – наголошують у розвідці.

Головна мета теракту – приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на “об’єкт” мала прибути комісія з Москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених.

Оскільки реальний стан будівлі та умови утримання в ній полонених не відповідали вимогам російського керівництва, “проблему” було вирішено шляхом знищення приміщення, разом з розміщеними в ньому українцями.

Ще одна мета здійсненої провокації – збільшення соціальної напруги в Україні. Зважаючи на великий суспільний інтерес до долі Героїв “Азовсталі”, на думку авторів сценарію здійсненого теракту, смерть захисників має призвести до зростання соціальної напруги в Україні.

“З метою з’ясування реальних обставин теракту та недопущення повторення подібного в майбутньому, закликаю всі міжнародні інституції висловити жорстку позицію щодо подій в Оленівці. Міжнародний рух Червоного хреста і Червоного Півмісяця, який є одним з гарантів безпеки та належного утримання українських військовополонених, має дати належну оцінку подіям та докласти зусиль для з’ясування реальних обставин та причин вбивства українських Захисників. Україна вимагає негайного допуску представників України на місце подій для вивчення ситуації та контролю умов утримання полонених українських оборонців. Також наголошую на необхідності проведення детального моніторингу умов утримання українських полонених та гарантування збереження їхнього життя та здоров’я”, – наголосив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Засновник і перший командир полку “Азов” Андрій Білецький підтвердив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених “азовців” під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *