Візії

Притьмом налетів ураган

Якби в мене був літературний талант, я б сьогодні написала оповідання. Була б там обов’язково глава про малюка та ураган.

Щось таке, наприклад.

Це було спекотне київське літо на одному з лівобережних масивів.

Ніщо не віщувало, але раптом налетів ураган. Валилися дерева, від пилу було темно, як в ночі… І серед всього цього безладу батьки дітей, що гралися на дитячому майданчику, з’ясували, що малюки зникли!

Батьки в істериці бігали, кричали гучніше бурі… Марно. Дітлахів не було ні у дворі, ні на прилеглих вулицях.
Через години дві ураган припинився. Вийшло сонечко, і дорослі, вже в передінфарктному стані, зібралися дзвонити до тоді ще міліції. Але раптом розчинилися двері дитячої поліклініки, що стояла у дворі, і з неї на вулицю вискочила юрба дітлахів. Дивлячись на батьків, в яких на кілька секунду відібрало мову, один з хлопчиків, ще явно дошкільного віку, запитав: “А що ви тут робите? Був ураган, на вулиці було небезпечно, ми от ховалися в поліклініці. А чому ви бігали по вулиці???”.

Шоковані дорослі, всі в пилюці та бруді, який носив ураган, лише розвели руками. Діти виявилися мудрими і розсудливими! А батьки їх явно недооцінювали.

Мудрого та розсудливого малюка, що прочитав дорослим лекцію, звали Астік. Його майже рік тому вбили росіяни.

А сьогодні російські військові зруйнували поліклініку, де він багато років тому ховався від урагану. У дворі, де він жив кілька років, де пішов до садочку…

Таки колись я напишу щось художньо-літературне. От правда краще, ніж Стівен Кінг у своїх “Лангольєрах”, про знищення світу монстрами, написати буде важкувато.

Наталя Іщенко

Фото з Facebook авторки

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *