Арена

Понад 50 представників українських організацій у Чехії зібралися в Празі

У Будинку національних меншин у Празі 26 березня понад 50 представників українських організацій у Чехії зустрілися, щоб обговорити нагальні питання та скоординувати свої дії у подальшому протистоянні російській збройній агресії.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Чеській Республіці.

За повідомленням, під час зустрічі було охоплено питання допомоги тимчасовим переселенцям, яких у Чеській Республіці понад 485 тисяч, гуманітарної допомоги Збройним Силам України та механізми протидії російській пропаганді.

 

Тимчасовий повірений у справах України Віталій Усатий звернувся до присутніх та подякував потужній українській діаспорі в Чеській Республіці за ефективну діяльність у всіх напрямках та чеським друзям за підтримку і розуміння того, що Україна бореться зараз за весь цивілізований світ.

 

Зі вступним словом також виступили Голова Європейського конгресу українців Богдан Райчинець, Урядова уповноважена з прав людини Чеської Республіки Клара Шімачкова Лауренчікова, Голова Будинку національних меншин в Празі Якуб Штєдронь, координатор Міжнародного центру розвитку міграційної політики Роман Макуха, представник Чеської Республіки при НАТО Якуб Ландовський, Голова Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська, Голова українського Центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *